Vad är Coconut Rice?

Coconut ris är ris som har utarbetats med kokosmjölk istället för vatten, utlåning riset en rik kokosnöt smak. Den kan ätas på egen hand som en behandling, eller tjänstgjorde tillsammans med curry och andra rätter. Denna version av ris är särskilt populär bland thailändska köket, även om det också par bra med indisk mat och annan mat från Sydostasien. Karibien mat kan också bli betydligt lättare att med tillägg av kokos ris.

Många kockar använder gärna jasminris för kokosfett ris, eftersom detta lätt, aromatiskt ris tar på smak av kokos mycket väl. Andra ris varianterna kan användas. Skölja riset första rekommenderas att dra ner på stärkelse, som ser till att kokosnöten riset lätt och luftigt, och att smak av kokos kommer genom tydligt. Sköljning kan ske genom att köra vatten över riset i en sil, eller genom att blötlägga riset i flera förändringar av vatten.

Medan riset dränerar efter blötläggning, kan en blandning av kokosmjölk och vatten bringas till kokar i matlagning potten. Även ren kokosmjölk kan användas, många kockar föredrar en blandning, vilket minskar risken för bränning. På en extra rik version av kokos ris, kan kokos kräm användas i stället för kokosmjölk. Förhållandet mellan vätskor till ris bör vara två till en, med något mindre vätska för en mer klibbig kokosnöt ris. Vissa kockar lägger också till salt eller socker till sin kokosnöt ris, beroende på hur den ska användas. i riset läggs därefter till den kokande blandningen rörs och omfattade efter temperaturen sänks så att det kan puttra i 15-20 minuter innan den upptäcktes, fluffed, och täckte en gång i fem minuter så att riset vila. På denna punkt kan kokos ris att serveras. Vissa kockar lägga rostad kokos till kokos ris på bordet för extra smak och en krispig konsistens.

Förutom att serveras med välsmakande rätter, kokos ris kan också användas i desserter. En enkel dessert av kokos ris som omfattas av frukt och sirap kan vara ganska delikat, som en variant på den klassiska thailändska fat klibbigt ris med mango. När du använder kokos ris i desserter, en liten mängd socker brukar läggas under tillagningen, så att riset blir söt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.