Vad är Clover Honey?

Clover honung är honung som produceras av bin som livnär sig främst på nektar av klöver växter. USA, Nya Zeeland, Kanada och alla gör stora volymer av klöver honung, med varierande kvalitet. Många aktiemarknader klöver honung, eftersom konsumenterna gillar det milda, lätt blommig smak av honung, och det kan också köpas direkt via bigårdar.

Clover är en krypande växt i familjen ärtväxter som producerar stora mängder nektar. I många regioner i världen, folk använder klöver för att kontrollera erosion på banker och bergssluttningar, på grund av växternas rötter och håller tillbaka den mark, och klöver används också till djurfoder. Biodlare som vill tjäna klöver honung placera sina bikupor i ett område med mycket klöver, och de kan också växt klöver runt sina bikupor att uppmuntra sina bin på foder specifikt på klöver.

Kvaliteten på klöver honung beror på flera faktorer. Den första är den tid på året. Senvåren och sommaren honung brukar vara den bästa, med den starkaste och rikaste smak. Den andra är kosten för bin, eftersom bina får går fria, biodlare har liten kontroll över de blommor bina valde att foder från. I ett område med hög koncentration av klöver, får bina fodret främst på klöver, men de kan också införa andra smaker i den honung som livnär sig på andra växter än klöver. Om bina livnär sig på växter med stark smak, som eukalyptus, kan man ändra markant smak av honung.

Hanteringen av honung är också mycket viktigt. Många företag PASTÖRISERA sin honung för att minska risken att sälja honung med potentiellt skadliga bakterier, och honungen kan också bli föremål för en filtrering process. Om honungen är starkt pastöriserad, får den delikata smaken kokas ut. Detta medför vissa konsumenter att äta rå honung, som har en fylligare smak, men rå honung fortfarande behöver filtreras och behandlas varsamt för bästa smak och för att garantera säkerheten.

Pure klöver honung är nästan omöjligt att hitta, eftersom bin kan sträcka sig över stora avstånd för att söka nektar. Klöver honung från bina som äter mest klöver blir ljust gult till nästan vitt till färgen, med en gräsbevuxen blommig doft och en subtil smak. Honungen får säljas i flytande form, men det kan också vara piskas eller förpackade med bikakestruktur. Många honungsproducenter blandning blek honung sorter och säljer blandningen som "klöver honung", vilket förklarar varför den variant av denna honung kan variera så mycket. Om du har en möjlighet att smaka honung innan köpet, är detta mycket rekommenderas, eftersom du kanske märker att vissa klöver honung smakar bättre än andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.