Vad är Chicken Mole?

Mole (uttalas MOL-ay) hänvisar till ett antal såser görs i Mexiko, den mest kända av dessa är en kombination av olika Chilis och choklad. Eftersom många mol såser också innehålla hönsbuljong, hällde såsen över kycklingen är perfekt. Kyckling mole kan hänvisa till någon kyckling toppad med en mullvad sås, eller så kan det specifikt hänvisar till Mole poblano: Pollo con Arroz (kyckling med ris).

Chicken Mole poblano är en komplex maträtt att göra när det är görs i traditionella sätt. Ett antal olika chilipeppar kan användas till sås. Mullvaden även kryddor som kummin, jordnötter, mexikansk choklad eller osötad choklad. Lök och vitlök hjälpa till att balansera smakerna.

Typ av kyckling som används i kyckling mullvad kan variera. Vissa kockar föredrar att använda vitt kött kyckling, men andra vill använda urbenat lår kött, eftersom dess rikare smak kompletterar mullvad sås. Kyckling är typiskt stekta i olja tills genomkokt. Vissa recept har faktiskt kräver delvis sautering kycklingen. Kycklingen läggs i en gryta skål, täckt med mullvad sås och bakad tills gjort. Normalt är det kyckling serveras över ris. Det finns många förenklade kyckling mullvad rätter. Vissa kockar rekommendera grytan metoden och hoppa över jordnötter, lägga jordnötssmör till mullvad istället. Canned chilipeppar kan användas, eftersom de kan vara lättare att arbeta med och mer lättillgängliga. Även om detta inte är äkta, är det glädjande fortfarande till smaklökar för många kockar. Det är inte nödvändigt att hålla sig Mole poblano när de gör kyckling mullvad. Mole de cacahuate, exempelvis utelämnar chokladen och använder marken jordnötter. För de som tycker det är konstigt att använda choklad i en välsmakande sås, får recept på Mole de cacahuate vara den perfekta lösningen. Dessutom är denna sås en traditionell garnering av kyckling i Mexiko.

andra såser som kan användas för att göra kyckling mole omfatta röda Mole Coloradito. Det är ganska lik den andra sorkar, men även tomat, och kan göra för en behaglig toppning. Mole Verde är en annan sås som kan vara delikat som en del av kyckling mullvad, och använder malda pumpa och tomatillos att producera en vackert ljusgrön färg sås.

I Mexiko, vissa mullvadar är mycket populära i olika regioner. Oaxaca anses vara den mest varierande i sitt erbjudande av dessa såser. När du reser dit, kan besökare vill fråga vilken typ av mole de får när de serveras kyckling mullvad. Det kan verkligen variera, men varje sås har unika smak och smak som gör dem värda att pröva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.