Vad är Cane Vinäger?

Cane ättika är en mild vinäger som du kommer att se i flitig användning i filippinska matlagning, och på många öar där sockerrör odlas och skördas. Det har varit jämfört med ris vinäger i sin mildhet, men det finns säkert olika kvaliteter klämde ur sockerrör. Det är inte exakt söt och istället har ett milt skarp smak som är användbar för inläggning ingredienser eller göra såser. I Filippinerna kan du se sockerrör ättika kallade sukang Iloko efter den norra regionen Illocos, där mycket av vinäger görs. Det kan vara märkt sukang maasim , som inte anger regionen och enkelt kan översättas med ättika eller sur ättika. I Asien eller Filippinska dagligvaruhandeln i USA, kan du finna sukang massim oftare än sukang Iloko . Du kan hitta sockerrör ättika i många stora dagligvarubutiker i USA eftersom det tillverkas även på platser som Hawaii och Kalifornien. Det är allt mer populär som ett alternativ ättika några mer traditionella erbjudanden som vin eller äppelcidervinäger. Många beskriver det smakar som sura men fräsch och gillar dess lätt smak i en varierad kost.

Cane ättika används i rätter med sötsur sås, och överraskande, i många rätter som är säkert inte Philippine ursprung. Sauerbraten förmåner från sockerrör vinäger och en del människor nu använder det som ett viktigt ingrediens i inlagd sill. Det Vinegarman, självbetitlade Internet expert på vinäger rekommenderar sockerrör ättika tillsättas hummus att ge det en extra kick. Han föreslår vidare att lägga lite av sockerrör ättika till en läcker citron vaniljsås recept. I filippinska matlagning, är en av de klassiska rätter adobo, där kyckling och fläsk är sjuda i ättika, lagerblad, vitlök och kryddor. Denna söta /sura skålen är ganska populär, och lätt att göra i något land. Det är gott serveras över ris. Bräserad fläsk ben eller paksiw na pata är en annan populär filippinska maträtt, oftast gjort med flera koppar denna alternativa ättika.

Du kan försöka sockerrör ättika särskilt med fläsk och kycklingrätter. Vissa kockar rekommendera den som en del i en marinad till MÖRA kött. Eftersom den har en lättare smak så många andra typer av vinäger, tenderar maten inte ta på sin smak lika mycket. Det kommer att smaka mer pikant, men har mindre av en stark ättika smak. Vissa tycker om att lägga till en touch till förband för fruktsallader eftersom den måste bita men kommer inte störa naturlig frukt smaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.