Vad är Broccoli slaw?

Broccoli slaw är en form av coleslaw gjorts med broccoli, i stället för de mer traditionella kål. Broccoli och vitkål är faktiskt mycket nära släktingar, så smaken av broccoli och slaws kål är mycket lika, även om substitution resulterar i en mer näringsrik slaw med en något sting smak än en slaw som görs med vitkål. Som en extra bonus, broccoli tycks vara mindre benägna att förmå flatulens än kål, för människor som har upplevt de gastrointestinala biverkningarna efter att ha förtärt rå kål.

Rätter liknar coleslaw har gjorts i Europa sedan åtminstone det tredje århundradet f. Kr. , med strimlad vitkål och ett begränsat antal andra ingredienser som lök, morötter och så vidare i en syrlig sås. Modern coleslaw görs ofta med majonnäs-sås, men den traditionella såsen var en vinägrett, och några kockar vilja göra slaws med asiatisk dressing featuring sesamolja, jord sås, brunt socker, ris och vinäger.

slaw ofta används som en sida skålen, särskilt med stekt mat. Det är ofta kylda före konsumtion, vilket gör det till ett mycket uppfriskande maträtt, speciellt på sommaren. Slaws äts över hela världen, och de är en populär husmanskost skålen, sedan gör en stor skål med slaw är väldigt enkelt och slaw tenderar att vara publik-Pleaser, speciellt när man använder ovanliga ingredienser eller ett gammalt familjerecept.

Broccoli slaw görs genom fragmentering rå broccoli, inklusive stjälkar och lummiga toppar, kasta den med en dressing, och lägga in önskat andra ingredienser. Till exempel kan en broccoli slaw recept innehåller broccoli, krispiga nudel bitar, cashewnötter och grön lök i en asiatisk dressing, eller det kan göras med broccoli, morötter och en krämig majonnäs förband under en mer traditionell ta slaw. Några andra tillsatser som kan förekomma i broccoli slaw inkluderar: torkade tranbär, jordnötter, solrosfrön, skivor äpple, russin och strimlat kött som kyckling.

För bästa resultat bör broccoli slaw ätas färska. Det kan bli blöt och mosig om det är tillåtet att sitta alltför länge med dressing, och i fallet med en majonnäs-baserade dressing, är det viktigt att hålla slaw kylda, och att lägga till en syra, t. ex. citron-eller limesaft för att minska bakterietillväxten. För en variant av den rika majonnäs dressing, är det möjligt att använda yoghurt om en krämig dressing önskas, eller att blanda en krämig vinägrett med olivolja, vinäger och en mjuk ost som blå ost eller getost.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.