Vad är Barrel åldrandet?

Barrel åldrande är ett viktigt steg i vintillverkningsprocessen. Det används också för vissa andra alkoholer, t. ex. en viss specialitet öl. Under fat åldrandeprocessen, vinet mognar, blir mer komplexa och behaglig att dricka. Olika typer av fat används, beroende på vinet, och vinet får ålder för varierande mängder av tid också. Beslut om mekaniken i processen görs av vinmakaren. När vinet är gjort, druvorna pressas och sedan får jäsa, ofta i rostfria ståltankar. När vinet har tillräckligt jästa, är det "slagit" eller pumpas ut ur tunnorna och filtreras för att ta bort jäst, arrestera jäsningsprocessen. Efter Racking, är vinet långt ifrån färdig. Den har en rå, aggressiv, intensiv smak. Barrel åldrande gör att vinet att lösa, skapa rika och komplexa smakerna som de flesta förknippar med vin.

Bruket fat åldrande är gammal. Vinmakare före Kristi födelse förstod att vila vin framställt en bättre slutprodukt. Tunnorna var också lättare att hantera och fartyg, vilket gör vinet en stor export av regioner som var i stånd att stödja druvor. Under fat åldrande, vinet lagras svalt, till fuktig grottor minimera avdunstning. Kontrollerad oxidation av vinet också sker, ändra smak och konsistens av vinet. finns flera olika typer av fat som används. I många fall, vin fat lagras i ekfat, som ändrar smak profil vinet som det åldras. Barrel åldrande som sker i ekfat kommer att ge en mer garvsyra vin, som tanniner i eken lakas ur. Vinet kan också ha smaker av jord, vanilj och humus, åter artighet av ek. The Oak sig förändras över tid, till slut blir "neutral", vilket innebär att det inte kommer att påverka smaken på vinet. Cement och fat av rostfritt stål används även för neutrala åldrande.

Människor som är kunnig om vin ofta frågar hur det var i åldrarna. Många vingårdar publicera profilerna för sina viner som innehåller information om pipan åldrandeprocessen. Profilen anger vanligen vilken typ av fat har använts och hur länge vinet åldrats. Om sprutan är tillverkad av trä, amerikansk och fransk ek är de två vanligaste alternativen för fat åldrande, även om andra aromatiska träslag kan användas för unika viner.

Den vintillverkningsprocessen är ytterst komplex, och fat åldrande är bara en del av det. Den vintillverkaren måste också kunna välja ut de bästa druvorna, och vingården besättningen måste hantera druvor och vin samt under hela tillverkningsprocessen. När vinframställning går snett, det obehagliga resultatet är klart påvisbar för konsumenterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.