Sushi är bra för dig?

Liksom många asiatiska livsmedel, när den är beredd traditionellt, sushi är faktiskt mycket bra för dig. De grundläggande delarna av sushi är vinegared ris, torkad tång nori, grönsaker och fisk. Traditionell sushi är låg i kalorier samtidigt högt i fiber, vitaminer och omega-3-fettsyror. När ätit med måtta, kan sushi vara en hälsosam och läcker måltid, särskilt när kompletteras med intressanta sidor att fresta smaklökarna. Det viktigaste att komma ihåg när man äter sushi är att, som alla livsmedel, när det äts utöver det är inte särskilt hälsosamt. De färska är kalori näringsrika ingredienser inte gratis, även om de är låga i kalorier. Framför allt i västvärlden, är sushi ofta med fet fisk och grönsaker som stekt fisk, ål, och avokado. I små mängder, dessa fetter är faktiskt bra för dig: i stora portioner, är de inte. Sushi uppmuntrar nätta äta och små portioner, på grund av det sätt på vilket det tillagas och serveras. Stick med traditionell japansk sushi, snarare än västerländska versioner med saker som färskost i dem, och njuta av din hälsosam måltid.

Arbeta från utsidan av rullen i, börjar sushi med nori, torkade rostade tång. Nori är fettfri och innehåller flera vitaminer, inklusive A och B. Även mycket nori måste förbrukas för dessa för att kunna observeras i din diet, är nori verkligen inte mycket skadlig. Det ris som används till sushi är också relativt friska, särskilt om ris som används är brun. Ris är hög i fiber, och det är ofta berikad med vitaminer och mineraler.

Fyllningen för sushi är där näringsmässig information blir mer komplicerad. Fisk tenderar att vara friskare än kött, med lägre fetthalt och ett sortiment av näringsmässigt värdefulla vitaminer och mineraler, tillsammans med omega-3 fettsyror. Fet fisk som tonfisk har mer av dessa värdefulla syror, och även smakar gott. De grönsaker som används i sushi ger fibrer och vitaminer för konsumenten.

Med tanke på tillgänglig information om sushi näring, är det generellt sett bra för dig. Sushi kombinerar hälsosamma fetter med fiber och vitaminer för att ge en komplett måltid. Ingredienser i sushi har också visat sig minska risken för hjärtsjukdomar och arteriell slammar igen så skålen kan faktiskt gynna fiket. Speciellt om du inte överdriven skull konsumtion tillsammans med din sushi, kommer skålen ligger i linje med de flesta dieter utan att behöva förändras till oigenkännlighet, liksom många "diet foods" är. Sushi med rå fisk bör inte konsumeras av gravida kvinnor eller personer med immunsystemet problem, och folk oroar kvicksilver i fisk kanske vill beställa fler grönsaker rullar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.