Hur gör jag Pesto?

Pesto är lätt att göra som kockarna ha en mixer eller matberedare. Det finns många recept på denna läckra italienska sås, som kan topp pasta eller göra en idealisk krydda i soppor och grytor. De huvudsakliga ingredienserna i pesto är basilika, vitlök och olivolja. Andra recept Lägg Gemensamma tillägg som pinjenötter, parmesanost, och ibland en liten mängd citronsaft. Det är möjligt att göra pesto utan en matberedare eller mixer. Detta kan göras med kniv omfattande arbete för att hacka upp ingredienser och vissa människor anställa en mortel. I själva verket avser ursprunget till ordet i termen Pesta vilket betyder att krossa. Tidiga former av pesto, som tros ha kommit från norra Italien, skulle förmodligen ha alltid använt mortel för att göra sås. Denna arbetsintensiva metoder är inte längre nödvändigt med moderna köksmaskiner som blandare och livsmedelsindustrin. Det är svårt att ge exakta instruktioner för att göra pesto utan förmodligen bryter vissa människor som är beroende av gamla familjerecept. I allmänhet kommer dock människor behöver massor av färsk basilika att göra pesto. Grundläggande proportioner kan omfatta cirka två packade koppar hackad färsk basilika till ungefär en kvarts kopp (,06 liter) i olivolja. Vitlök används varierar och kan vara två eller tre kryddnejlikor med ett sådant recept. Tillägg som pinjenötter och parmesan mängder ost kan vara ungefär en kvarts kopp också, mätt i ett dosmått.

Vikt mätningar på basilika är svårt att gissa. Verkligen, det beror på hur mycket kan instoppad i en kopp. Det är i huvudsak kommer att ta flera nävar hackad basilika när du använder ungefär en fjärdedel kopp olivolja. Annan ingrediens belopp kan vara större eller mindre beroende på önskemål. Om du använder pinjenötter, många recept rekommenderar att man först hacka nötter, vitlök och olivolja tillsammans i matberedare. När dessa är helt hackade, fortsätta genom att lägga nävar tvättade och helt torr basilika till mixen. Konsistensen en kock bör leta efter är en tjock pasta med finhackade små bitar av basilika i det. Använda en puls knapp på en matberedare eller mixer kan bidra till detta.

Pesto kan användas direkt. Det kan vara något uppvärmda, men kockar bör undvika överhettning eftersom detta kan orsaka basilika blir bitter i smaken. Mixen kan också frysas i flera månader, och detta kan vara ett bra sätt få tillgång till färskt vinprovning pesto när Basil inte är i säsong.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.