Vad är vit vinäger?

vit vinäger, som faktiskt är klar vinäger, är tillverkad från att låta en destillerad alkohol, som vitt vin, gin, vodka, sake, eller andra att oxidera. Oxidation kombinerar syre med kemikalier i ett ämne på ett sätt som minskar atomen innehåll av ämnet. När en destillerad alkohol oxideras dess kemiska komponenter förändras, och det blir mycket surare, och ofta ganska obehaglig smak.

Kombinera den kemiska förening ättiksyra till vatten kan också göra vit vinäger. Denna andra typ är mycket sura, och oftare används för att rengöra och desinfektera, än för livsmedel. Faktum är att mycket av vit vinäger, särskilt när de säljs i liter enheter, inte används i matlagning. Människor tenderar att föredra rött ättika eller äppelcidervinäger för matlagningen. Det enda undantaget finns i ris vinäger, som nästan uteslutande används för matlagning. Vissa typer av ris vinäger är vit vinäger eller klar, och är en viktig ingrediens i många asiatiska recept. Två typer av ris vit vinäger finns: som framställs av jäst vitt ris, eller som framställts av skull. som rengöringsmedel ämne, kan vit vinäger ger en utmärkt och miljövänligt alternativ till kemiska ämnen. Många svär vid att använda vit vinäger att rengöra fönster. För detta ändamål är vit vinäger och vatten placeras i en sprayflaska, spritzed på fönster och sedan torkas ren med hushållspapper eller tidningen.

vit vinäger är också användbart för att eliminera starka lukter. Det kan vara bra speciellt för att bli av katt urin luktar, och är säker att använda både inomhus och utomhus. Till skillnad från vissa av produkterna på marknaden för att eliminera urin luktar, vit vinäger inte innehåller ammoniak, kan i vissa fall faktiskt uppmuntra katter fortsätter att urinera på områden som du vill att de skall undvika. En del använder vit vinäger som fläckborttagningsmedel, eller under sköljningen i diskmaskiner. Andra svär vid sin fett skära befogenheter när handtvätt rätter. Tålig medicinska delar såsom inhalatorer eller slangar kan också steriliseras med kokande vatten och vit vinäger, och folk kan också använda den för att rengöra nappflaskor. Om du tänker använda vinäger på tyger, bör du göra ett test på en del av tyget som inte kommer att anses vara säker det kommer inte att avfärga.

En annan viktig rengöring användning för vit vinäger körs det genom elektrisk kaffebryggare som kräver rengöring. Du kan antingen använda en rak vit vinäger eller vatten, ättika blandning för att minimera färgning och mineralavlagringar uppbyggnad i kaffets vattenreservoar. Glöm bara inte att följa upp med några vanligt vatten sköljer efteråt, eller din första panna kaffe smakar hemskt!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.