Vad är smärta Ordinaire?

franska, smärta ordinaire enkelt betyder "vanligt bröd. " Denna grundläggande bröd är en stapelvara i franska bagerier och matlagning tillsammans med ett urval av mer exotiska bröd. Det är också väldigt enkelt att göra hemma, och många bagare som vill utforska världen av franskt bröd vill börja med smärta ordinaire, eftersom det är enkelt att göra, men det har en synnerligen komplex och tillfredsställa smak.

Classic smärta ordinaire görs med vitt mjöl, salt, vatten, och en stigande agent. Även dessa ingredienser är ganska grundläggande, beroende på hur brödet hanteras och bakade, kan det utvecklas till en mycket komplicerad bröd eller en ganska enkel, bland en. Smärta ordinaire kan vara mycket crusty, eller det kan hanteras på ett sätt som främjar utvecklingen av en tunn skorpa, och det kan ha en öppen eller stängd Crumb, återigen beroende på hur det hanteras och vilken typ av stigande agent används.

Många hem bagare vilja använda jäst när de gör ont ordinaire, vilket är godtagbart när du experimenterar, men brödet är egentligen att göras med en förrätt, inte med jäst. I Frankrike, många bagerier använder en gammal deg förrätt, använder deg kvar från den senaste gräddning att starta nästa omgång. Gammal deg förrätter tar längre tid att arbeta, men de utveckla en mycket mer intressant smak på brödet, på grund av den långsamma inblandade jäsning.

Brödet kan bakas i en limpa pan, för bagare som vill utveckla en vanlig form som lätt kan skäras i skivor för smörgåsar och liknande, men smärtan ordinaire kan också bakas på en plan plåt eller sten. I dessa fall är det bröd som vanligtvis är utformad i ett runt bröd och toppen är skurits ner så att brödet att expandera eftersom det bakar utan sprickbildning. Vissa tycker om att använda en Cloche i ugnen till närmare replikera villkoren i ett traditionellt tegel ugn.

Du kan också höra smärta ordinaire kallad "bonde bröd, "eftersom receptet är så grundläggande. Den relativt milda smak gör ont ordinaire ett mycket bra bröd att ha runt, eftersom det kan kopplas ihop med en mängd olika saker, från starkt smaksatta ostar till charkuterier. Smärta ordinaire gör också stora smörgåsar, och många människor vill ta en kaka med på picknick.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.