Vad är lökpulver?

lökpulver är en krydda som görs på torkad lök. Kryddan behåller en del av bitter och smak av färsk lök. Vissa kockar vill använda lökpulver eftersom det är lättare att hantera än färsk lök, som inte kräver någon hackning eller särskild behandling, och ett antal recept kräver det. Flesta marknader bära lökpulver, ofta med torkade andra kryddor, och beroende på var du bor, kan du kanske hitta flera sorters lök pulver att välja mellan.

Glödlampa lök används för lökpulver, eftersom glödlampa koncentrerar mycket av smak och distinkt doft av lök. Normalt löken torkas och sedan marken, även om vissa företag slipa löken till en pasta och dehydrera pasta och hävdade att detta förbättrar smaken. I båda fallen är slutresultatet ett fint vitaktigt pulver med en intensiv doft lök.

Många butiker säljer ett par sorters lök pulver att välja mellan. Vit, gul och röd lök pulver kan alla hittas, tillvarata den distinkta smaker av dessa lök sorter. Du kanske också kunna hitta rostat lökpulver, som har en mer nötaktig, full, lite söt smak. Förutom lökpulver, är det också möjligt att hitta lök flingor, som kan användas när kockar vill lägga lite textur i en skål tillsammans med smak. i matlagning, en enda tesked av lök pulver kan ersätta en hel medelstor lök, men kockar kommer att uppleva en viss förlust av smak. Till exempel i recept som kräver lök karamelliserad, ersätter lök med lökpulver kommer att förändra smaken på slutprodukten, som karamelliseringen process som tar fram den naturliga sötman i löken. I andra fall är ersättning mindre märkbar. Lökpulver kan också användas för att lägga krydda åt dopp, rostat bröd, CRO? Ton, och så vidare.

I likhet med andra kryddor, pulveriserad lök behöver lagras i en lufttät behållare i en sval, torr och mörk plats. Helst bör lökpulver inte utsättas för fukt, i stället för att skaka en container över en matlagning gryta, till exempel, bör du mäta ut önskad mängd med en sked. När väl hanteras och förvaras väl kan lökpulver hålla i upp till ett år, även om det kan förlora potens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.