Vad är leverkorv?

leverkorv är en typ av korv som görs med levern som ett extra ingrediens. Trots den "lever" i namnet gör lever vanligtvis omkring en femtedel av det totala innehållet i en leverkorv, eftersom det är en otroligt rik, skulle tät kött och korv bli ganska obehagliga om det var tillverkat av ren lever. Flera kulturer har utvecklat sina egna versioner av leverkorv som säljs färska, kokta och därefter lagras på olika marknader och slaktare. Vissa tycker också att göra leverkorv hemma, framför allt i hushåll som ökar och slaktare sitt eget kött.

Precis som andra korvar är leverkorv som delvis matlagning ett urval av marken kött med kryddor och ingredienser som lök och vitlök och sedan fyllning denna blandning i en korv hölje som traditionellt tillverkas av skrapas och rengöras tarmar . Korven kan göras mer ljus med tillsats av brödsmulor, ris eller andra ingredienser filler. Levern är ett mycket rikt organ kött som innehåller mycket A-vitamin, järn och protein, bland annat, gör leverkorv en mycket hälsosam mat.

Flera typer av leverkorv är särskilt kända. Leverkorv, till exempel, är en fläsk-baserade leverkorv serveras i stora delar av norra Europa. Det är särskilt populär med mörka hela korn bröd och senap. Leverkorv vanligen kokas före försäljningen, och många människor äter det kallt, det finns även i form av ett uppslag, som innehåller alla ingredienser i korv utan höljet. Leverkorv spridningen är vanligt i smörgåsar i vissa regioner i världen.

Braunschweiger är en typ av tysk leverkorv som också är ganska väl känt. Braunschweiger är rökt före försäljning för att skapa en distinkt smak. Eftersom levern är så rikt, även om rökt korv dessa kan förstöra mycket snabbt, och de bör kylas ned och användas så snart som möjligt. En gång i Braunschweiger skärs i, konsumenterna har bara några dagar innan korven blir farliga att äta, förutom att användas i smörgåsar, kan korven också ingå i läggningar och olika kokta aptitretare.

Lever har en väldigt distinkt smak som inte är till allas smak. Om du vill prova leverkorv och du har inte haft levern innan kan du gå till din lokala slaktare och få en eller två rå korv att leka med. Om du märker att du gillar den skarp och unik smak av lever, kan du experimentera med leverkorv och andra traditionella lever korv, även om tyskarna är förmodligen den mest kända leverkorv producenter, kan du också hitta asiatiska lever korv som är populära i nationer som Korea och Japan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.