Vad är köttgryta?

Nästan varje kallt klimat kultur har sin egen version av köttgryta, som är en billig, fyllning måltid som kan göras med en kruka, en brand och allt som finns tillgängliga vid tidpunkten. Även kallad Irish Stew, Hobo Stew, och "brokiga" köttgryta är en tid hedras tradition av att förena ett kött, en stärkelse och grönsaker för en hjärtlig, lätt och tillfredsställande måltid. Köttgryta kanske är föregångaren till den en-potten måltid-det väsentliga lerkruka potten maträtt från förr. Inga definitiva ursprung köttgryta och dess namn kan hittas, men det tros ha varit en hand ner från den traditionella irländska grytan att så många bönder som åberopats som en primär källa till näring. Eftersom så många irländska bönder upp får, lamm-och fårkött var primära ingredienser i köttgryta. Potatis-även om de sannolikt utelämnats under svälten-och andra rotfrukter var kokt tillsammans med köttet för att skapa en rik, tjock stuvning.

irländsk kultur var särskilt inflytelserik, särskilt när irländska invandringen i USA nådde en topp under senare hälften av 19th century. Det första omnämnandet av köttgryta i tryckt gjordes 1904 i en fråga av Yukon Midnight Sun . Eftersom många irländska invandrare konfronterades med dåliga förhållanden i USA också, detta bonde maträtt översättas, och de som gör grytan använt nötkött och alla andra ingredienser som fanns tillgängliga.

Also known as Hobo stuvning, var denna måltid en favorit i läger där de hemlösa bodde. Göra köttgryta ofta visat sig vara ett samarbete där varje person bidrog en separat beståndsdel för det. Uppgift, mannen som ansvarar för insamling och stewing ingredienserna var utsedda "Mulligan mixer. "I detta avseende ekade köttgryta på" Stone Soup "berättelse om tre ambulerande män, med hjälp av en stad, gjorde en soppa baserad på en sten och donerade ingredienser.

Recept på köttgryta och närstående utlöpare varierar, och är lika olika som de ingredienser som går till kocken. Praktiskt taget alla typer av rött kött kan användas, som vatten, potatis rotfrukter såsom selleri, morötter och rovor tillsätts. Alla smakämnen kan läggas till, men salt och peppar är ett måste. Vissa variationer också lägga tomater eller tomatsås att liva upp buljong, eller mjöl tjockna det. Att göra köttgryta kan vara ett äventyr för dig och din familj, genom att göra en kul kväll för att använda vad som finns i ditt skafferi och kylskåp och smak vad som händer!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.