Vad är en vattenmelon?

Det är svårt att inte tycka om en vattenmelon, vare sig du köper små sådana med gult kött, lång tunga sådana som tar upp en hylla i kylskåpet, eller många av de sorter däremellan. Tillverkad av nästan 92% vatten, detta melon väl lever upp till sitt namn. Det är avnjutas i många delar av världen som en uppfriskande-särskilt när kyld-lätt smak av frukt, med en benägenhet, då äts skivad, droppa ner hakan.

trädgårdsodlare tror att vattenmeloner ursprung i Sydafrika, och deras namn syftar inte bara till frukt men också till anläggningen, Citrullus lunatus . Med tanke släktet är viktigt. Flesta meloner tillhör släktet, Cucumis , men vattenmeloner klassificeras olika i släktet Citrullus . Citrullus inkluderar en mängd av vinstockar som tenderar att ha sitt ursprung i öknen förhållanden. En variant på standard melon är Tsamma melon, som har en mycket högre pektin räkna, och växer vilt i Kalahariöknen.

Vattenmelon och Tsamma meloner båda har ett mycket tjockare skal än vad meloner av arten Cucumis . Detta kallas en exocarp . Vad är inne i melonen s köttet består av endokarpen och mesocarp , eller frukt kött. Finns användningsområden för det exocarp hittar du recept på svålen i hela världen, inklusive södra USA favoriter som betad vattenmelon svål. Tidig vattenmeloner, och fortfarande många idag innehåller många svarta kärnor som också ätliga. Men i den 20: e talet anlagda kärnfria sorter av anläggningen, vilket resulterade i vattenmeloner med mycket färre frön, och vilka frön finns oftast inte så hårt och blek vitt, i motsats till den typiska svarta. Eftersom vattenmelon trivs i varma förhållanden, är det inte förvånande att odling av växten sprida sig till platser som Egypten, där det tros ha odlats omkring 2000 f. Kr. . Kina blev snart en hängiven odlare av Citrullus lunatus med minst det 10th århundradet CE, även om det finns några som hävdar att det första asiatiska land att odla vattenmelon var Viet Nam. När morerna invaderade Kina, eller den etablerade handeln sprids vattenmelon odling i Asien, Persiska viken, och därifrån till Europa, och tidiga amerikanska nybyggarna växte frukten av 17th century, även om en del tyder utforskare av den nya världen presenterade anläggningen för att Indianer i början 16th century.

Tidiga versioner av Citrullus lunatus var ganska sårbara för sjukdomar, så frukten hade främst som odlas av enskilda. Intresset för att producera en mer shippable, hållbara och sjukdomsresistenta produkt lett till många nya sorter på 1940-talet. Men det finns säkert massor av vattenmelon jordbrukare i USA, den största producenten av frukten i dag är kineserna. Variant sorter finns i stort antal, även små runda sorter i en härlig färgskala av rött, ljust gult och orange, och det fyrkantiga stapelbara versioner som får sin form från odlas i glasbehållare. Det är inget fel med den klassiska versionen, men vissa hävdar mindre versioner är mycket sötare. är typiskt vattenmelon oftast åtnjutit som serveras i skivor men det kan också läggas till smoothies, frukt sallader eller till grillad i runda skivor kallas vattenmelon biff. En gemensam praxis när avtjänar ett sådant stek antingen grillad eller rå är att lägga salt, som många tror förhöjer smaken. Annan praxis, mycket populärt på campus är att borra en helhet i melon och tillsätt alkohol, sedan äta detta alkoholhaltiga version i skivor.

I USA, du är mest troligt att hitta färsk vattenmelon tillgänglig från sen vår till sommar, och det kan odlas lokalt på platser som Arizona, Kalifornien och många av de södra staterna. Vattenmeloner är en bra källa till fiber, kalium och A, B6 och C-vitaminer. Högvattnet och låga kaloriinnehållet i frukten gör det till en favorit bland dieters. Dessutom är det hög vattenhalt fantastiskt om du försöker få en person att konsumera mer vätska. De som kan undfly vatten, särskilt barnen, utan vara fullkomligt beredd att äta denna populära frukt istället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.