Vad är en mangostan?

Vid wiseGEEK, vi försöker att vara så objektiv som möjligt, men ibland något är så bra att vi inte kan låta bli att avge yttranden. Mangostan är världens bästa smak frukt-ingenting skulle kunna komma nära. Först och främst är det viktigt att notera att det har absolut ingenting att göra med en mango-en mangostan inte ser ut eller smakar något liknande mango (vilket är en stor frukt av sin egen).

Mangostan växer små vintergröna träd i Malaysia, Thailand, Indonesien och södra Indien. Vissa uppfödare försöker sin lycka på Hawaii och Västindien, men frukten är känd för att vara svårt att växa. Det sägs att drottning Victoria erbjuds ett betydande pris till någon som kunde väcka ätlig mangosteen tillbaka till England, men ingen kunde. Mangostan är för närvarande inte tillgänglig i USA eftersom skalet kan bära växtskadegörare som skulle hota andra grödor.

Mangostan är en rund, mörklila frukt något mindre än en tennisboll. Att äta den, kan du krossa spröda ännu fuktig skorpa med handflatorna för att avslöja den rena vita delikatess inuti. Den bittra skalet är oätliga och frukterna kommer i form av varierande storlek inklämd segment, den största som kan hålla ett ensamt frö. Antalet segment vanligen varierar från 4 till 8 som motsvaras av antalet punkter på utstick från undersidan av frukt och därför kan du upptäcka hur många segment som du är med för innan du öppnar mangostan.

Smaken? Det är verkligen inte som något annat du kan ha smakat, så ta inte jämförelser för bokstavligt. Mangostan har smaker som sträcker sig från jordgubb, persika, Vanilla Ice cream-det är definitivt söt dämpas med en mycket liten syrlighet. Smaken är gudomlig och underbart känslig. Du kan hitta konserver mangosteen, men smaken inte ens tycks likna den i färsk frukt. Det finns en ny elektronisk pastöriseringsprocess som kan ge mangostan att sändas till den amerikanska kontinenten från Hawaii, men de kommer inte vara lätt tillgänglig när som helst snart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.