Vad är en kaka Tester?

En kaka testare är ett kök verktyg som är utformad speciellt för att användas i bakning. Det är tänkt att användas för att testa doneness av kakor, ett avgörande steg i bakningen som kan bryta ner en kaka framgång. Många kök leverans butiker säljer kaka testare, och även om de inte är livsnödvändig för alla kockar, kan de säkert vara användbart.

Utformningen av en kaka testare är mycket enkel. En rund ring eller paddla handtaget har en lång, tunn tråd som är tänkt att vara insterted i kakan som en sond. Om kakan tester kommer ut klart och kakan är gjort och det skall dras ut för att svalna. Om smulor är kvar på moset Tester, är kakan inte är helt färdig, och det bör vara tillåtet att baka lite längre. Det finns några undantag från denna regel, banan bröd, till exempel, smakar bäst när det fortfarande finns några rester på tårtan testare.

Skulle alla kakor testas för doneness innan de dras ut ur ugnen. Många saker kan påverka tillagningstiden för en kaka, som börjar med vilken typ av pan används, hur varm ugnen faktiskt är, och små variationer i ingredienserna. Ett recept publiceras tillagningstid är ofta en nära guide, men det är sällan perfekt. Av denna anledning nästan alla recept uppmuntra kockar att testa doneness av kakor med en kaka testare eller liknande verktyg, som anger om rester ska lämnas kvar på moset testare eller inte. Det finns många substitut för en kaka tester som ofta återfinns runt köket. Många kockar använder tandpetare, som har nackdelarna med att vara icke återanvändbara och ibland för kort. Andra långa, smala redskap som grillspett, knivar, och rätade ut gem kan användas som en tårta testare också. Några av dessa verktyg är också mer benägna att lämna hål i den färdiga produkten, så försiktighet är nödvändig när du använder dem.

Som en allmän regel, en kaka tester bör vara tillverkat av metall, så att det är tvättbara och återanvändbara. Många kaka testare är utformade för att maskindiskas, men i praktiken ibland innebär att kakan testaren glider ut ur racket silver och slår sig i botten av diskmaskinen. Handtvätt kan vara lättare i detta särskilda fall. Det är också en bra idé att leta efter en tårta testare med en stor, ljus handtag så att den lätt kan hittas i ett kök verktyg låda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.