Vad är en bar Strainer?

En bar sil är en anordning som används för att hålla massa, krossad is, frukt gropar och annat skräp ur drinkar. Det är speciellt utformad för att göra cocktails och liknande drycker, och inte har många användningsområden utanför baren. Många matlagning och dryck butiker utbud sälja bar silar, vanligen tillverkade av rostfritt stål så att de är lätta att sköta. Dessutom kommer rostfritt stål korroderar inte när det utsätts för sura ämnen som citronsaft, till skillnad från andra material som kan användas för att göra köksgeråd.

Utformningen av en bar sil normalt omfattar ett långt handtag, knuten till en platt paddla med klor för att hålla den utanför ett glas. En ringlade våren längs kanten av baren silen håller baren sil i position och även stammar den vätska hälldes genom den. För att använda en sil bar, en bartender håller den på plats på toppen av en blandning av glas och upends blandningen glaset glaset att drycken ska serveras i. Drycken kan hälla fritt genom baren sil, lämnar detritus bakom .

Flera bolag gör bar silar i olika storlekar för att passa in i olika glasögon. Som regel är en bar sil används tillsammans med en blandning av glas eller dryck tumlaren. Dessa glasögon är ofta större än att tjäna glasögon, vilket ger gott om utrymme för att blanda en drink eller flera drinkar. Det är viktigt att en bar sil passa väl in i ett glas, för om det inte sker, får klumpar slinka igenom i drycken. Människor som sätter upp en bar kanske vill överväga att köpa bar silar och glasögon på samma gång så att de kan kontrollera passform. En bar sil kan också användas med en shaker.

Använda en bar sil kommer att ge en drink med en mer homogen utseende och konsistens, vilket gör det roligare att konsumera. Speciellt när det skakas blandade drycker som serveras, baren sil garanterar att ingen skärvor av is letar sig in i den slutliga produkten, eftersom den klumpar kan ovälkommen för konsumenten. I en professionell miljö, är en sil avgörande, och de flesta bartendrar har flera på sina arbetsplatser för att man alltid är tillgänglig. Hemma, kan en bar sil göra stor skillnad i kvalitet på de drycker som serveras.

I de flesta fall är lindad våren på en sil avtagbar för rengöring. Många bar silar kan diskas i diskmaskin, i vilket fall spole bör tas bort och sätta in med silverbestick. Annars bör baren sil tas isär för att tvättas med mild tvål och varmt vatten, och de delar som bör torkas separat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.