Vad är en Virginiahägg?

Virginiahägg hänvisar till frukt och trädet Prunus virginiana , som växer i överflöd i Nordamerika. Dessa små körsbär, allmänt om ,4 inches (1 cm) i diameter i fullvuxet tillstånd är släktingar till den svarta körsbär. Till skillnad från sina ätliga släktingar, chokecherries i allmänhet inte ätbara, åtminstone för människor. De är ofta kallas fågel körsbär, eftersom fåglar njuter av att äta dem, men för människor, gör syrainnehåll den Virginiahägg extremt sura, inspirerande namn. Du kanske "Choke" om du matar en av dessa röda vilda frukter i munnen. Du kan hitta både östra och västra sorter av Virginiahägg, och fastän de kan locka till sig fåglar, är de ofta ses som det bane jordbrukare, särskilt de som odlar fruktträd. Chokecherries tenderar att hamnen skadedjur såsom tält larver, som, om de flyttar till mer ätbara fruktträd, kan förstöra grödor. Människor som föder upp hästar måste vara säkra på att det inte finns några chokecherries närheten, eftersom lövverket är giftig för hästar, särskilt när bladen har vissnat. De vissnande processen gör att bladen att släppa ut stora mängder cyanid, vilket ger dem en söt smak attraktiv för hästar. Om en häst äter ca 10-11 pounds (ca 5 kg) av vissna blad, kan det lätt bli förgiftad.

Även vilda chokecherries anses generellt oätliga för människor, har det funnits en viss odling av träd till producera en ätlig Virginiahägg. Detta har resulterat i flera druvsorter som du kan äta, men frukten är fortfarande relativt liten. Virginiahägg vin är något jämförbart med vin från druvor, och intresset har steg kraftigt i växande chokecherries för att göra sylt och sirap. Den odlade Virginiahägg uppges ha en milt söt, körsbär smak.

Chokecherries får odlas inte så mycket för deras smak eller för fruktens skull, utan för deras prydnadsväxter överklagande. Wild Cherry Blossoms är några av de vackraste, och träden producerar dem i överflöd. Om du bestämmer dig för att växa chokecherries, bör du veta att de inte är ett bra val om du har någon typ av husdjur eller småbarn. Inte bara bladen, men även bark, och blomman är giftig också. Även förgiftning fall med Virginiahägg är sällsynta, finns det fortfarande en risk.

Du bör vara medveten om att Virginiahägg s grop, liksom gropar av persikor och nektariner, frigöra cyanid kokt. Det körsbär bör urkärnade före användning så dagbrott är inte av misstag konsumeras. När gropar tas bort, chokecherries är säkra att äta, och det finns en mängd olika recept växer upp till fånga deras smak. Bland dem hittar du recept för Virginiahägg sylt, paj, smoothies, sirap, vin och likör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.