Vad är en Rump Roast?

En gumpen steken är en nedskärning av kött som kommer från botten runda, eller köttiga bakkvartsparter av djuret. Rump stekar är vanligtvis nötkött, men de tekniskt skulle kunna komma från alla stora djur, bland annat älg, älg eller vilt. Dessa stekar är benfria, om benet är kvar, den kallas en stående gumpen stek.

Även en bakdel stek anses ofta en lägre kvalitet skära av kött, finns det sätt att förbereda det som kan göra det ganska gott. Steken bör tillredas på ett rack i en grund pan. Placering steken på ett rack kommer att ge safter att rinna ner och samlas i botten av pannan. För en stor smak, baste steken med de safter medan det kokar. De juice kan sedan användas för att förbereda sås när steken är genomkokt.

De flesta kockar plats grönsaker runt gumpen steken för att ge smak. Vissa grönsaker du kan försöka inkludera lök, morötter och vitlök. Somliga föreslår att skära upp steken och placera vitlök direkt inne, men förmodligen det enklaste tricket är att gnida utsidan av steken med salt och peppar. Naturligtvis kan du använda vilken kryddor överklaga mest för dig. Om du förbereder en nöt stek, de flesta experter menar rostning den för 25 till 40 minuter per pund, beroende på graden av doneness du vill . Om du vill gumpen steken sällsynt att medium-rare, steka den för 25 till 30 minuter per pound (cirka 0,45 kg). Om du vill att det på medellång och välgjord, stek det i 35 till 40 minuter per pound (cirka 0,45 kg), eller ännu längre om du väljer. kan gumpen stek kokas i 325 ° F till 350 ° F (160 ° C till 175 ° C). Några recept kan ge både högre och lägre temperaturer matlagning och olika tider, så kom ihåg att det finns mer än ett sätt att laga en stek. Varje variant av matlagning tid eller temperatur kommer att producera en något annorlunda slutprodukt, så det kan vara roligt att prova olika recept. Det är nödvändigt att investera i en bra stektermometer för att säkerställa att köttet är genomkokt. För sällsynt och medellång sällsynt stekar, bör termometern läsa runt 130 ° F (54 ° C). Medium stekar kommer att läsa om 140 ° F (60 ° C), och välgjord visar 165 ° F till 170 ° F (74 ° C till 78 ° C). Du kommer att vilja ta steken ur ugnen när den interna temperaturen läser ungefär fem grader under vad du vill uppnå. Steken kommer att avsluta tillagningen medan den sitter i ungefär tio minuter, vilket också gör det möjligt för juice för att ställa in. För den ömmaste köttbitar, skiva steken tunt och servera med sås. Ett annat sätt att laga en rumpa stek är att bräsera det. Du skulle först bryn köttet på alla sidor, sedan gör det möjligt att laga mat, tätt omfattas, i en skål med grönsaker och lager. Beståndet kan göras från nötkött buljong eller tärningar buljong och vatten. Några recept även att du lägger rött vin. Låt steken att sjuda på svag värme i saft för 2 1 /2 till 3 1 /2 timme eller tills den är klar. Köttet bör vara mycket snäll.

Det finns många recept på nätet för Bräsera eller rostning en rumpa stek. Du är säker på att hitta en som tilltalar dig och din familj. Det kan vara en stor middag på en kylig vinter kväll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.