Vad är en Red Banana?

En röd banan är en banan med en tydlig röd till lila hud, snarare än den mer konventionella gult. Dessa bananer har sitt ursprung i Costa Rica, där de är mycket populära och de är allmänt äts i andra delar av Centralamerika. Många stora marknader genomför också röda bananer, att tillgodose centralamerikanska populationer eller personer som vill komma experiment med sina bananer. Somliga påstår att smaken av röda bananer är överlägsen den Cavendish, den klassiska gula bananer transporteras i de flesta butiker som lager producerar.

Huden på en röd banan kan vara allt från mörkrött till nästan lila, och köttet är gräddfärgad till svagt rosa färg. Dessa bananer är PLUMPER och mindre än Cavendish bananer, med en söt, krämig smak. Ibland kan det finnas en antydan till ett bär som smak i en röd banan, och dessa bananer är också mycket aromatisk.

Helst bör röda bananer ätas när de är mjuka, men inte mosig. I butiken bör konsumenterna är ute efter en jämn färg, mörk hud som inte visar några tecken på sprickor, gropar, missfärgning eller mögel. Om bananer inte är helt mogen, kommer de mognar under några dagar i rumstemperatur, och kylning är i allmänhet inte rekommenderas för röda bananer, eftersom det kan göra dem väldigt grötig. En röd banan kommer även att avge etylengas, så att folk ska vara försiktig med att lagra dessa bananer bredvid andra frukter, eftersom gasen påskyndar mognadsprocessen.

likhet med sina gula kusiner, kan röda bananer ätas vanligt, skivad i fruktsallader, ingår i bakverk, torkade göra banan chips, eller stekt som en sida skålen. Dessa bananer gör ett utmärkt mellanmål mat, är högt kalium, för människor som ibland lider av muskelkramper, lägga till fler bananer (oavsett färg) till kosten kan bidra till att minska kramp efter träning eller stress.

Personer som vill odla en röd banan buske kan göra det om de bor i ett tropiskt till semi-tropiska område, ungefär mellan USDA zoner åtta och 11. Bananer har också mycket intressanta bladverk som kan göra dem fina prydnadsväxter förutom fruktproducenter, det i regel tar ungefär nio månader för en banan buske att mogna och ge frukt. Väldränerad jord, full sol, och skydd från vinden är avgörande för en banan buske. När frukten mognar bör busken vara hamlade tillbaka till marken, så att en ny buske att växa och ge frukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.