Vad är en Pizza Stone?

Pizza är en av världens mest älskade mat, men hemmagjord pizza enkelt inte smakar likadant som att få den från en äkta tegel ugn. Alltför ofta skorpan är kvar degiga medan kompletterande täckning sker, eller botten brinner i väntan på toppen och brunt! Få pizza till värmen jämnt verkar nästan omöjligt. Men det finns ett sätt att göra perfekta tegel-ugn pizza hemma utan omkonstruktion ditt kök. Allt som behövs är en pizza sten. En pizza sten är en rund stengods tallrik som sitter under pizzan medan man bakar. De mikroskopiska porer i pizza sten absorberar fukt som utsöndras från degen medan fördela värmen jämnt över hela kakan. Resultatet är en perfekt tillagad pizza som inte kommer att bränna på botten innan pålägg måste tillagas för att passa dig.

Pizza stenar kan göras i olika tjocklekar och från en mängd olika material såsom sammandrag sand eller terra Cotta. En pizza sten kan gå sönder, så försiktighet bör vidtas för att undvika att tappa eller slår det. Termisk chock, eller en plötslig förändring i temperatur, kan också orsaka stenar för att knäcka, så en kall sten inte bör placeras i en varm ugn. Stället placera cool pizza stenen i ouppvärmda ugnen på mitten hyllan. Värm ugnen till önskad temperatur, vilket gör att stenen långsamt värmen i ugnen. Använd sedan en pizza skal eller paddla att placera hemmagjord pizza på stenen. Om du ska baka en fryst pizza, inte placera den på en varm pizza sten. Istället placerar fryst pizza på en kall sten i en ouppvärmd ugn, låt ugnen värme till rätt temperatur.

Bevattning majsmjöl på en pizza sten kommer att hålla pizza från att fastna. Använd inte olja eller sprayer på en sten inte rekommenderas av tillverkaren. När pizzan är klar, ta bort pizza från stenen med en paddel, så att stenen vara kvar i ugnen och svalna i ugnen svalnar. Alternativt kan du ta bort stenen och placera den på en nedkylning rack, men inte placera heta pizza sten på en kall yta. Om du vill klippa pizzan, överföra den till en skärbräda för att undvika ärrbildning pizzan sten. En stengods pizza sten kommer att mörkna med åldern. Det bör aldrig tvättas, eftersom det kommer att absorbera tvål och vatten förstör smaken av framtida pizzor. I stället bör sten rengöras med en torr, hård pensel. Placera inte en pizza sten i ugnen på självrengörande inställning, eftersom vissa ugnar värme alltför snabbt och kan orsaka stenen att bryta.

till ett genomsnittligt pris på under 30 US $, en pizza sten är ett bra sätt att njuta av äkta smak pizza hemma varje gång. De finns på varuhus, kedjor livsmedelsbutiker och överallt matlagning objekt säljs. Om tillverkaren av din pizza sten ger skötsel, bör dessa anvisningar följas i stället för de allmänna riktlinjerna som anges här.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.