Vad är en Pi? En Colada?

Kanske få cocktail recept definiera tropisk drink samt en PI? en colada, ett blandat dryck tillverkad av rom, is, ananasjuice och kokos grädde. Denna uppfriskande cocktail rivaler den frysta daiquiri i popularitet bland imbibers semester i exotiska hamnar i samtal och karibisk stil resorts. En väl blandad pi? En colada kombinerar sötma med ananas och kokos med söta undertoner av rom i en sval flytgödsel av krossad is. En typisk PI? En Colada recept kräver en 1 1 /2 2 uns pour av rom, som kan vara ljus, mörk, gyllene eller kokos-infusion. Nästa ingrediens är ett generöst utbud av spända ananasjuice eller blandade massa av krossad ananas. Vissa bartenders med tillgång till färsk ananas kan även mos freshly-cut sektioner. Namnet PI? En colada betyder "ansträngda ananas".

Nästa ingrediens är en tvistefråga bland bartenders. Vissa pi? En Colada recept krav på kokosmjölk, en tunn vätska ur kokosnöt massa, medan andra kräver kokosolja grädde, en tjockare och mer bearbetade kokos produkt finns i många livsmedelsbutiker. Om kokosmjölk används, föreslår några recept lägger kondenserad mjölk som förtjockningsmedel och stabilisator. Coconut kräm tjock nog att överleva blandningsprocessen utan att separera.

Alla dessa ingredienser, tillsammans med ett förråd av kubik is, placeras i en mixer och blandas tills slät. Den färdiga pi? En colada hälls sedan i en överdimensionerad glas och garneras med frukt såsom körsbär och sektioneras ananas. En variant med vodka istället för rom kallas Chi-Chi är, och en noggrant kombinerad daiquiri /PI? En Colada cocktail kallas Miami Vice . är Ursprunget till pi? en colada höljt i dunkel. Ananasjuice själv kan serveras ansträngda eller unstrained, ungefär som apelsinjuice är ansträngd för massa. Denna icke-alkoholhaltiga drycker skulle ha krävts en PI? En colada av sig själv med lokalbefolkningen. Första receptet på en alkoholhaltig dryck kallas PI? En colada dök upp i början av 1920-talet, men det bär föga likhet med den moderna frysta cocktail. Flera nattklubbar och barer i Puerto Rico och andra karibiska lokaler påstår sig ha uppfunnit den första moderna PI? En colada, men dessa påståenden har varit svårt att kontrollera.

Det pi? en colada är nu den officiella dryck Puerto Rico.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.