Vad är en Limau Besar?

Limau Besar är en stor citrusfrukt som är mer känd till engelsktalande som pomelo, POMPELMUS eller pummelo. Dessa citrusfrukter är hemma i Sydostasien, även om de odlas på andra varma klimat som de som finns i Israel och Kalifornien. Många marknader bära limau Besar när den är i säsong, även om det kan bli dyrt på grund av begränsad produktionskapacitet. Det finns flera sätt att använda denna frukt, med många människor som njuter man frisk som en källa till C-vitamin och andra viktiga mineraler. Det vetenskapliga namnet för limau Besar är Citrus maxima , men Citrus grandis är också korrekt. Som namnet antyder är limau Besar den största citrusfrukt, i vissa regioner, kan dessa frukter får nästan lika stora som basketbollar, även om mindre frukter tenderar att vara sötare. Den stora, saftiga frukter som omges av en tjock, svampliknande kant som är blekt grönt till gult när den är mogen.

Frukten är söt, och det kan ätas i segment precis som en apelsin. När en limau Besar är fullt mogna, är frukten en rik och vacker rosa, och det kan lätt kryddig och söt, beroende på odlingsförhållanden. Limau besars ser ganska vackra när de skärs på mitten, med de rika grönaktig hud, ljust vitt märg och distinkta rosa frukt. Förutom att ätas färska ur händerna, kan resultatet också användas i frukt sallader, desserter, sylt, och ett sortiment av andra livsmedel, ungefär som kockar använder grapefrukter, apelsiner, limefrukter, och andra citrusfrukter. Skorpan kan också vara kanderad och användas i desserter och olika etniska livsmedel. Vissa använder även skalet hos friska te och torkade rinds kan läggas till blandningar av badsalt att lägga till en distinkt lukt och att påverka huden med sina flyktiga oljor.

Som många andra citrusfrukter, mognar limau Besar på vintern. På marknaden, leta efter en jämnt färgad exemplar utan mjuka fläckar eller bruna märken. Det kan vara svårt att plocka ut en bra frukt, men med lite övning kan du lära dig tecken på hög kvalitet pomelo. Frukten håller i kylskåp i cirka en vecka, och du kan också skal och svepa segmenten för kylning. För att göra det lättare peeling, försök skära slitsar i skalet med en kniv för att starta processen, eftersom det är oerhört svårt att skala en limau Besar med händerna ensam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.