Vad är en Julienne Cut?

När maten är skuret i jämna, tunna remsor, kallas det för ett Julienne cut. Den Julienne cut är faktiskt ganska lätt att utföra, särskilt med hjälp av en Mandoline. Det kan användas för att göra mat och snygga på tallriken, och se till att livsmedel kommer att tillagas jämnt och noggrant. Lära sig hur man julienne skära ordentligt är viktigt, och det kommer att lyfta dina kunskaper om matlagning. En julienne minskning kan vara av olika tjocklek, men det är oftast kvadrat. Ibland är grönsaker skärs i mycket tunna skivade, medan i andra fall klippa kan vara tjock. Julienne skära grönsaker sägs ibland vara "frenched," och skär är också känd som en Matchstick cut. Matchstick skära grönsaker kan också förkortas, så att de i högre grad liknar tändstickor. I allmänhet är den skurna reserverat för grönsaker, även om en del kött med Julienne skuren för special rätter. För livsmedel presentation, lära sig ett julienne nedskärning är viktigt. Om de utförs väl, skapar en jämn och attraktiv söka breder av grönsaker som de på en buffé linje. Det garanterar också att mat ser ännu, vare sig de är rullas upp till sushi eller kokta ner Borsjtj. Eftersom många gäster föredrar en enkel och symmetrisk titta på deras mat, Julienne cut är snygga. Snittet kan också användas för att kontrasten större bitar av mat, som kommer att stå sig mot en enhetlig bakgrund.

Använda en julienne skära i matlagningen också se till att livsmedelsföretagen kockar jämnt, och hela vägen igenom. När alla livsmedel i en skål är lika stora, kommer de tenderar att laga mer enhetligt, och du kommer inte att sluta med områden av större och mindre doneness. Dessutom är en blandning av Julienne skära grönsaker tillagas tillsammans kommer alla kock hela vägen, eftersom även storlek enkelt att värme.

När du gör en julienne skära hand väljer en mycket vass kniv. Börja med att helt putsning och skalning av den mat som måste minskas. Om den är rund, som en lök, skär den på mitten så att den kommer att ligga platt på en skärbräda. Börja med att göra en serie parallella nedskärningar som är lika långt från varandra, och sedan knäppa maten på sin sida och upprepa processen. När du är klar, kommer du få en liten hög av ännu strips. Om du använder en Mandolin, välj lämplig bladet och sedan trycka den beskurna och skalade mat igenom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.