Vad är en Hush Puppy?

En hush valp steks majsmjöl kaka eller bröd, som troligen har sitt ursprung i södra köket i USA. Dessa kakor är oftast stekt till gyllenbrun, och har ett krispigt yttre och Soft Center. De är ofta i små, runda former, ungefär samma storlek som en golfboll. Det finns intressanta berättelser om ursprunget till hush valp i södra köket. En berättelse är att sydstatare ibland skulle äta en slags salamander kallas lera valp, och att detta inte var den stoltaste kulinariska ingrediens. Därav "hush" kan betyda att avstå från att tala om att använda lera valpar i maten. För att bättre kunna dölja dem, kan de vara belagda med majsmjöl innan de stektes. Denna historia är charmig men osannolikt.

Troligen en mer trovärdig historia om ursprung hush valp är att människor skulle ge några av dessa kakor till skällande hundar att lugna dem. Detta kan ha varit något inbördeskriget soldaterna gjorde, men mer troligt var det en enkel åtgärd i södra hem. Omväxlande, folk hålla hundar för att söka efter förrymda slavar kan ha utfodrats sina hundar Hush Puppies att få dem att hålla tyst på spåret. I båda fallen verkar det mest recept på Hush Puppies uppstod kring tiden för inbördeskriget.

Recept för hush valp kakor idag oftast inbegriper saker som majsmjöl, mjöl, ägg och bakpulver. Det gör dem liknar majs muffins, men de kan ha ytterligare ingredienser såsom paprika eller kärnor av majs, som kan smaken dem och ge dem mer intressant konsistens. Istället för bakning Hush Puppies som du skulle göra muffins, dollops av smeten är friterade i några minuter.

Även om de flesta förknippas med den amerikanska södern, kan du hitta Hush Puppies vid mycket kedja restaurang. De är särskilt populära i kedja restauranger som serverar stekt kyckling eller stekt fisk, och sådana restauranger som Popeyes ® och Long John Silvers ® naturligtvis finns på många platser i hela USA. Detta har gjort hush valp bekant för de flesta amerikaner och inte bara de som bor i söder.

I södra, avtjänar Hush Puppies med stekt fisk en gemensam val. De kan göra en utmärkt sida skålen för andra livsmedel också, liksom grillat kött, särskilt fläsk. Med tanke på att de är friterad, kommer dessa enkla kakor vinna många utmärkelser för näringsvärde. De fyller dock, och många människor älskar majs smak och fräscha exteriör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.