Vad är en Flamberat Pan?

En flambé pan används för att antända likör på någon form av tillagad maträtt. Denna process tillför likör smak på skålen utan att de hårda alkohol. Den flambé Tekniken är både gamla och nya. Grilla mat och lägga såser är lika gammal som matlagning. Dock började den franska kockar i den 18: e och 19-talen perfektion inom mat och utvecklade flambé teknik som ett sätt att få extra smak till en maträtt samtidigt som en stor visuell effekt. När du använder flambé teknik, ska kocken ha både maten och likör värmde. Maten bör tas bort från direkt värme, och likören bör hällas på maten. Likören sedan antändas med en match. Maten serveras när lågan dör nedåt, vilket innebär att alkoholen har brunnit bort.

Flamberat är en prålig teknik, men det kan vara farligt. En kock måste göra vissa aldrig använda alkoholen i närheten av öppen eld, eller bör han eller hon häller alkohol på maten direkt ur flaskan. Om maten är för varm, kan lågan resa upp strömmen av alkohol och i flaskan. I stället bör kocken använda en långskaftad slev att hälla likören i pannan. Han eller hon bör också vänta tills elden har slocknat för att transportera mat. är The flambé teknik ofta gjort tableside, där man lockar en hel del uppmärksamhet. Det är faktiskt underhållande att titta på en utbildad kock flambé en skål och sedan servera på tallriken. Denna teknik säljer en massa rätter, eftersom andra gäster vill uppleva på egna tabeller. En flambé pan ska vara av tunga rostfritt stål eller koppar. Inga nonstick slutar här! Det flambé pan bör också ha höga, rundade, sluttande sidor. Detta kommer att bidra innehålla lågan i flambé pannan. Det flambé pan bör också ha ett långt handtag så kocken händer är långt borta från öppen låga. Den flambé pan finns nästan överallt köksredskap säljs, men inte nödvändigtvis under det namnet. Kocken bör leta efter en stekpanna som passar in på ovanstående kriterier. En kock kan räkna med att betala minst $ 100 (USD) för ett bra flambé pan. En del är över 400 USD, beroende på deras kvalitet. Eftersom flambé pannan kommer ständigt att utsättas för öppen eld och kraftig värme, kvalitet är av största betydelse.

Läs upp flambé tekniken innan du försöker det och börja smått. Tekniken kan vara en imponerande överraskning i varje kockens påse med tricks.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.