Vad är en Boning Knife?

En urbeningen kniv är ett kök verktyg som är utformat för att ta bort ben från styckningsdelar av kött, vanligtvis före tillagning. Den högspecialiserade verktyg är avgörande för en kock som vill skapa benfria styckningsdelar av kött. Slaktare och processorer kött hålla urbening knivar, liksom de flesta kommersiella kök. De flesta köksbutiker lager urbeningen knivar i ett sortiment av storlekar, eftersom olika styckningsdelar kräver olika urbening knivar.

bladet en urbeningen kniv är tunn och kort, gör att den kan glida lätt mellan kött och ben en styckningsdel. Skaftet kan vara av varierande längd, och kan tillverkas av trä, plast, ben eller metall. Använda en urbening kniv säkerställer att det maximala beloppet för kött tas bort benet renlig, minska avfallet i köket. Kniven hålls också oerhört vassa, så att den kan skära rent genom fibrös vävnad.

Mindre och mer flexibel urbening knivar är lämpliga för små köttbitar som fläskkotletter. För större nedskärningar som stekar, till en stor urbening kniv med mindre ge rekommenderas, minska sannolikheten för skada. En urbeningen kniv används nästan alltid på baksidan av huset, och visas inte vid bordet, eftersom det är en del av köttberedningar som inte serverar. Ett närstående begrepp är filén kniv som används till filé nedskärningar av fisk. En filé kniv har ett längre blad, så att den kan teoretiskt sett användas för att försiktigt lyfta och separata alla ben av fisk på en gång. Eftersom huden av fisk är relativt tunn, en filé kniv kan också användas för att snabbt hud en nedskärning med fisk. Som med de flesta köksknivar, en urbeningen kniv ska tvättas för hand i varmt vatten och mild tvål som regel, sedan kör en urbening kniv genom diskmaskinen kan göra att den tråkig. Torkning kniven på en mjuk trasa omedelbart efter tvätt är en bra idé, eftersom detta förebygger fläckar och märken på bladet. Det är också viktigt att slipa urbening kniv regelbundet, eftersom kniven förlorar effektivitet som det dulls. Träskaft bör regelbundet oljas för att hålla trä i gott skick.

När du väljer köksknivar, försöker köpa dem personligen, snarare än att köpa en uppsättning. Många kniv TV har onödiga blad som du aldrig kommer att använda, vilket gör kniven som i slutändan ganska slösaktig. Söka knivar med en stabil konstruktion, och försöker undvika billiga metaller. Kolstål och rostfritt stål är både bra val för urbening knivblad. Alltid hålla knivar utom räckhåll för barn och nyfikna husdjur, eller köpa vakter blad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.