Vad är Truffle Mousse?

Tryffel mousse är en form av kyndel mousse som görs med tryffel, ätliga fruktbildningsbehållaren organ svamp släktet Tuber . Rätten har sitt ursprung i det franska köket, och tenderar att vara extremt rik och mycket smakrika. När tryffel är säsong, är tryffel mousse ofta på menyn på franska restauranger, kockar kan också prova att göra egna hemma. Franska restaurangnäringen och specialaffärer kan även lager tryffel mousse på gång, även om kvaliteten på skålen kan variera.

Typiskt, tryffel mousse som genom blandning av tryffel och gåslever för att skapa en rik, krämig spridningen, vilket är nästan som paté . Andra ingredienser som grädde, svartpeppar, och ibland konjak kan läggas också, beroende på smak av kocken. Fokus i skålen är definitivt det tryffel, så helst få ingredienser som används för att möjliggöra stjärna ingrediens att glänsa. Den resulterande mousse kan formas i en mousse ring eller liknande forma så att det kan vändas ut på en tallrik, eller den kan serveras direkt ur en skål.

Vissa kockar anser att tryffel är ett av de mest fantastiska mat i världen. Dessa knottrig fruktkroppen organ inte kan se ut så mycket, men när rengöras och skär, släppa de en otrolig arom, som varierar beroende på de exakta art. Tryffel har också en rik, jordnära, lerig smak vilket par mycket bra med krämig gåslever . Tryffel har varit uppskattad i Frankrike under århundraden, de kan vara rakad över plattor av livsmedel till en subtil smak eller läggas till rätter som sträcker sig från fyllning till pasta.

Tryffel är ökända för att vara ganska svårt att hitta. Tryffel jägare använda specialutbildade hundar eller grisar att vädra ut och upptäcka tryffel, och de tenderar att skydda sin skörd platser nära. Det finns två högsäsong för tryffel: vinter och sommar. Dessa svampar kan vara ganska dyrt, speciellt vintertid tryffel, som har en delikat smak och arom som är mycket uppskattad. Om du råkar vara i ett område där färsk tryffel är tillgängliga för att leta efter företag tryffel med en stark doft, eller be en infödd hjälpa dig att plocka fram det bästa svampar.

Om du vill göra din egen truffle mousse, kom ihåg att en liten mängd av tryffel går en lång väg, eftersom dessa svampar är ganska starka. Som en allmän regel, vill du använda ungefär en halv ounce (14 gram) av tryffel för varje pund (ungefär hälften kilogram) av gåslever . Mos foie gras innan vikning i finhackad tryffel, om du vill ha en krämigare tryffel mousse, vika i vissa grädde också, och lägg till en nypa eller två av knäckt svartpeppar att förstärka smaken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.