Vad är Spearmint Te?

Spearmint te är ett ört Tisane tillverkad av mint, en medlem av mynta familj som har odlats för kulinariska användningsområden för århundraden. Förutom att vara den viktigaste ingrediensen i mint te är Spearmint används också i Mint Julep, och oljor som utvunnits ur denna växt är ofta används för att smaksätta olika livsmedel och produkter som tandkräm. Många butiker bära mint blad för att göra tisanes, och folk kan också odla och skörda sina egna.

Tekniskt sett är mint te inget te alls, eftersom det saknar löv Camellia sinensis , teet anläggningen. Det är mer korrekt en Tisane, en destillering av blad, blommor, kvistar, rötter, bark eller från andra källor än te anläggningen. En av de viktigaste skillnaderna mellan en te och en Tisane är att tisanes saknar koffein. Dock teer och tisanes beredd på samma sätt, och många använder termen "te" för att beskriva tisanes.

Folk klassiskt använda torkad mint blad att brygga en mint Tisane. De torkade bladen antingen doppats i varmt vatten i fem till 10 minuter, eller värmas långsamt på spisen i en kastrull med vatten som tas nära kokpunkten utan att egentligen få koka. I båda fallen kan dricka vara bryggs i smaken av den person som kommer att dricka det. Vissa tycker mycket stark tisanes, medan andra som en mer mild, mjuk smak. Detta Tisane kan konsumeras varm eller kall. Mint te beskrivs ofta som uppfriskande och rensning i naturen, och det är klassiskt konsumeras vanligt, utan tillsats av sötningsmedel eller andra ingredienser. Människor kan dricka det rent för smak, men det är också konsumeras som en matsmältningen. Mint te kan minska gasbildning, rapning, intestinal ångest, halsbränna och illamående, och personer som dricker det regelbundet kan finna att deras matsmältning i allmänhet är lättare. Te verkar också för att blockera effekten av androgen i kroppen, vilket kan göra det en naturlig behandling av hirsutism hos kvinnor och håravfall hos män.

Förutom till torkade blad, kan kockar utnyttja även torkade blad, tillsammans med färska och frysta blad. När det gäller torkade och torkade mint, bör bladen förvaras i en sval, torr plats ute i solljus, och de bör utnyttjas inom sex månader för att få ut det mesta av smaken. Frysta blad kan hålla i upp till ett år, medan friska blad bör helst användas så snart de är plockade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.