Vad är Röda vinbär?

Röda vinbär är frukten av den röda vinbär buske, Ribes Redrum . Även hemma i västra Europa, är röda vinbär odlas i många regioner på det norra halvklotet, och i vissa samhällen är de en mycket populär delikatess. Tyska och skandinaviska samhällen i synnerhet ha rätt produkter med röda vinbär, såsom sylt och pajer, och det finns ett brett spektrum av användningsområden för dessa små, syrliga bär. Det röda vinbär Bush har flikiga blad och en snabb tillväxt vana, mognar mycket snabbt till en liten buske. Trädgårdsmästare med mindre utrymme tåget ibland röda vinbär att växa på spaljéer och annat stöd, skapa en vinstock-liknande anläggning i stället för en buske. Buskarna är lövfällande, förlorar sina löv på hösten och vintern, och också mycket härdig, som kan vara varför de är så populär i norra Europa.

Om andra växter misslyckas, röda vinbär kommer att slå rot och frodas . De kan växa i full sol till del skugga så länge jorden är rik och väldränerad och det är god luftcirkulation i området. Trädgårdsmästare man ofta röda vinbär i delar av trädgården där andra växter har svårt att växa, t. ex. under skuggande träd, och när väl underhållet, kan en buske producera en rejäl avkastning bär varje år.

Röda vinbär växer i små grupper på moderplantan, och de är en klar, tydlig röd med inslag av GENOMSKINLIGHET. En närliggande sorten, den vita vinbär, ger gula till vita bär med en jämförbar smak. Hög kvalitet röda vinbär blir fast och saftigt, utan tecken på uppmjukning eller mögel, och de har även en mycket skarp, syrlig smak som leder de flesta människor föredrar att använda röda vinbär i färdiglagad mat, istället för att äta dem råa.

får Röda vinbär användas färsk i tårtor, pajer, marmelad, sylt, och så vidare, och de kan göra ett intressant alternativ till traditionell tranbärssås eller annan gelé frukt. Röda vinbär jam par väl med pannkakor, våfflor och andra söta livsmedel också. De kan även torkas för att ingå i olika bakverk, eller för att blanda sig i med andra torkade frukter för mellanmål, som torkade tranbär, röda vinbär packa en punsch, så de bör användas med försiktighet.

Färska röda strömmar normalt bara finns i ett smalt säsongsmässiga fönster under sommaren, så om du ser något, bör du snag dem. Torkade röda vinbär finns året runt på stora livsmedelsbutiker och butiker specialitet, och det är ibland också möjligt att hitta dessa bär i den låsta delen på marknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.