Vad är Quinoa spannmål?

Quinoa spannmål är en form av frukostflingor som gjorts med quinoa, en gröda hemma i Anderna i Sydamerika. Detta frukostflingor kan ta ett stort antal former, varav de flesta är mycket näringsrik grund av den höga proteinhalten i quinoa. Quinoa spannmål kan ätas som en glutenfria alternativ till traditionella frukostflingor, och som en näringsriktig frukost. Vissa dietister föreslår också att starta dagen med en portion protein kan vara mycket gynnsam och quinoa spannmål gör att människor kan möta detta behov utan att behöva äta tyngre proteinrika livsmedel som kött. Det finns flera sätt att behandla quinoa i syfte att göra spannmål. Vissa företag mala quinoa till mjöl och använda den för att göra spannmålsflingor eller ringar som kan ätas kall direkt ur lådan. Liksom andra BOXED spannmål kan quinoa spannmål serveras ensamt eller tillsammans med en mängd olika fyllningar inklusive färska frukter och nötter. Mjölk eller ett mejeri-fria alternativ kan användas för att fukta quinoa spannmål och tillsätt näring, för de som vill det. Fördelen med att boxed spannmål är att förberedelsetid är minimal, vilket gör den ett bra val för en upptagen hushåll. Det är också möjligt att äta quinoa som en varm spannmål. Instant quinoa spannmål är gjord av quinoa som då har mals till flingor och kokta, tillåter människor att lägga till en varm vätska för ett ögonblick het spannmål. Quinoa flingor, som kräver korta matlagning, finns också, och folk kan helt enkelt använda hela quinoa att göra en varm frukostflingor också. Den quinoa får kokas i mjölk, vatten eller juice, beroende på smak och önskad smak.

Hot quinoa spannmål har en mild nötaktig smak och kan ätas precis som havregryn, grädde av vete, och andra varma spannmål, med garnishes som mjölk, honung, socker, färsk frukt, torkad frukt eller nötter. Vissa använder också quinoa kokas dagen innan för att göra en varm spannmål, uppvärmning av redan förberett quinoa snabbt på spisen topp för en snabb frukost.

Näringsvärdesdeklarationen Innehållet i quinoa spannmål varierar avsevärt. Som en allmän regel, desto mer spannmål har behandlats i mindre näringsrika det är, även om vissa tillverkare kompensera förlusten av kost med tillskott. Instant quinoa spannmål är normalt minst näringsrika, med mindre protein, vitaminer och fibrer än andra former av Quinoa flingor. Sötad spannmål tenderar också att vara mindre näringsrikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.