Vad är Queso Blanco?

Queso Blanco , eller "vit ost", är en mexikansk ost populär på många håll i världen. Ofta består av antingen ren komjölk eller en kombination av ko-och getmjölk, mjuk och krämig ost liknar ricotta. Queso Blanco är mycket enkel att göra, och är inte åldern, så det lätt kan göras hemifrån.

På grund av sin korta mognadsprocessen, Queso Blanco kallas också ibland queso fresco , eller "färsk ost. " Beroende på vilka ingredienser som använts, en del versioner göra utmärkta smält ost som inte väl quesadillas och grillade mackor ost. Andra sorter gör smälter inte, utan snarare mjukna och bli krämig vid uppvärmning. En icke-smältning queso blanco är stor som en garnering, att strö på sallader eller enchiladas. För att queso blanco hemma, sterilisera din köksutrustning och kombinera hela komjölk med ättika. Vissa recept kräver tillsats av yoghurt och salt också, men en basversion bara använder de två första ingredienserna. Blandningen upphettas till minst 185 grader F (85-C) innan sila genom ett durkslag fodrad med ett cheesecloth tills ostmassan sval nog att hantera. Slå in osten i cheesecloth och häng den torka i flera timmar, tills det inte längre dropp. Om du vill kan du utelämna hängande steget och packa ost i formar istället. Efter det är ansträngd genom durkslag och kyls, kneed osten ut och packa ordentligt i små steriliserad, containrar. Täcka dessa tätt och låta dem i kylskåp i flera timmar. Osten kommer att hålla i ungefär en vecka, så var beredd på att äta det snabbt.

Du kan äta queso fresco i sallader, som garnering, eller helt enkelt nibble det rakt ut ur behållaren. Det är också en förvånansvärt god bakelse ost och kan användas för att fylla danska bakverk eller göra söt ost scones. Om du hittar eller gör en smält mängd av ost, försöka smälta det med grädde och färska jalapenos eller grön chili till en kryddig och syrlig Nacho Cheese Dip.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.