Vad är Pint glasögon?

Pint glas är en typ av glas används oftast för att hålla öl, ale och lageröl. De är så heter eftersom de oftast har en brittisk halvliter vätska. Pint glas finns i många former, texturer och mönster, och de är en stapelvara i det moderna pub eller bar. En brittisk eller Imperial pint är lika med 1 /8 av en gallon, eller 568 ml vätska. I USA, är en pint motsvarar 16 gram, eller ungefär 473 ml. Mest pint glas följa det brittiska mått på en halvliter, men överdimensionerade glasögonen finns också, och i USA, många pubar använda glasögon som har en US pint-vilket är drygt 80% av vätskan som finns i en Imperial pint glas. I Storbritannien är det olagligt att sälja en öl som egentligen inte är en pint och pint glas spelar en stor roll för att hjälpa en kund avgöra detta. Crown frågor certifieringar för pint glas, som bär en stämpel av kronan och en certifiering nummer. Kunder på en bar kan titta på pint glas och snabbt förvissa sig om att de faktiskt är en sann pint. Denna användning av pint glasögon är så grundläggande att det är olagligt att använda icke-certifierad glasögon utan några andra godkända sätt att mäta ut öl-till exempel en kalibrerad pump. är sedan huvudet som bildas på en öl med nödvändighet tar upp lite utrymme, och eftersom många människor vill behålla huvudet, överdimensionerad pint glas säljs så att hela halvliter vätska kan hällas med ett huvud. Dessa glasögon kallas även fodrade glasögon, eftersom de vanligtvis är försedda med någon form av märkning på pint linje att låta pourer veta när han eller hon har hällt en halvliter vätska i glaset.

Pint glas kommer i en mängd former och mönster, men två former är vanligast. Nonic-formade pint glas finns överallt. Även kallad koniska glas, koniska de något ute på botten, och sedan bula i större utsträckning nära toppen. Tulpan glasögon är också populära. De har en liknande form av nonic glas, förutom att de är kurvigare med en mer överdriven utflytning-nästan som ett timglas-och ofta ljus i något på den absoluta toppen.

Pint glas kan också hittas i ett antal stiliserade figurer och mönster. Den vanligaste av dessa är en boot form-lyssnade till vissa kulturella sedvänjor dricka ur en trä sko. Vissa pint glas innehåller också en metall lock av något slag som kan vändas upp, som en traditionell öl stein. Etsningar dimpled glas och färgning är alla varianter som också kan hittas på pint glasögon, även om modern pint glas brukar vara ganska spartansk i sitt utseende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.