Vad är Persimoner?

Persimoner är röd till orange frukter växer på träd från Diospyros släkte. Frukten varierar i färg och form, från runda till Tear Drop, eftersom det finns många typer, hemma i olika delar av världen. Kaki Persimoner, det odlas mest, är hemma i Kina, men infördes till USA i 19th century. Ytterligare arter av Persimoner är hemma i Mexiko, Nordamerika, Filippinerna, och sydöstra Europa och Asien. Vissa arter av Persimoner inte är ätbara, och somliga hävdar att inga arter av Persimoner är värda att äta.

För många mestadels utanför Nordamerikas kultur, Persimoner är en uppskattad och uppskattad frukt, men inte alla amerikaner ogillar Persimoner. Detta gäller särskilt för de som uppskattar PERSIMON bakad pudding, en tidig europeisk amerikanska maträtt som liknas vid Pumpkin Pie eller plumpudding i strukturen. Vissa höst och vinter måltider är inte detsamma utan puddingen gjorda av Persimoner. Ett av knepen att lära sig att njuta Persimoner är att veta vilka typer är mest ätbara. Persimmon frukt kan antingen vara adstringerande eller icke-sammandragning. Adstringerande Persimoner, liksom koreanska och Hachiya sorter innehåller en hög grad av tanniner och måste vara fullt mogna eller behandlas särskilt. Om ätit innan de är mogna, de tanniner i frukten rynka på munnen, vilket gör att äta processen obekväm. Även kemikalier kan användas för att behandla dessa Persimoner, en vanlig metod för att göra dem redo att äta fryser dem några timmar i frysen, eller inte skörda frukten förrän efter den första frosten.

Fuyu, Hiro och Hanagosho frukt bedöms alla icke-sammandragning. Fortfarande inte förorsakar lite puckering, och kan frysas eller skördas efter kalla vädret har satt i, i syfte att minska denna effekt. Med båda typerna av Persimoner är skal inte ätit. Frukten är bara skalade och äts skivad som ett äpple. Beroende på när frukten plockas, kan texturen bli tämligen fast till grötig. Fastare Persimoner är lättare att äta, men mjukare, mer gelatinös Persimoner är sötare. är Persimmon skivor ofta torkas och anses vara en delikatess i många delar av världen. I själva verket, i Nordamerika, företag som Trader Joe's erbjuder nu torkas och unsulphured Persimoner. De är en utmärkt källa till kostfiber och vitamin C. Persimoner är också populära serveras kokta och mosade, eller som ingrediens i gelé.

Många människor i USA växer Persimoner för sina estetiskt tilltalande, snarare än för frukt. När Persimoner fullt mognar under senhösten, de är ganska vackra. Den orange frukten är en studie i kontrast till mörka avlövade trä. En Persimmon träd i frukt är ofta de mest färgstarka objektet i grå och mörka månader sen höst och tidig vinter.

När frukten är inte plockas, kommer det att sjunka till marken så småningom, vilket leder till en mosig röra som inte kräver skötsel och rengöring. Om du inte planerar att skörda frukten, måste du betala för skönheten i trädet i arbetet sanera sin röran. I stället för att städa upp i röran, anser att några partier av PERSIMON sylt eller PERSIMON pudding så att trädet blir både vackert och användbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.