Vad är Pain aux Noix?

Pain aux noix betyder "bröd med valnötter" på franska, så det borde komma som någon överraskning att få veta att smärtan aux noix är helt enkelt valnöt bröd. Många kulturer har olika versioner av valnöt bröd och bröd nötter i allmänhet, inklusive den berömda italienska pane di noci, och dessa bröd är ofta lätta att hitta på traditionella bagerier. De är också ganska enkelt att göra hemma, speciellt när man har lärt sig grunderna i bröd bakning.

Beredningen metoder och recept för smärta aux noix variera, beroende på region och smaken av bagaren. Pain aux Noix kan göras på vitt mjöl, hela vetemjöl, eller en blandning av mjöl, och några kockar lägga till ingredienser som råg eller spelt mjöl till bröd för att göra det mer intressant. Förutom de grundläggande salt och vatten, får degen även olja, och ibland ett sötningsmedel som honung, sirap eller socker. Som regel är det enda brödet lätt sötad, förbättra smaken utan att bli överväldigande. Den ökande medel som används i traditionella smärta aux noix är en gammal deg eller startande surdeg. Dessa förrätter utveckla en mer komplex smak i brödet, till följd av långsam, jämn jäsning. Även om det är möjligt att använda aktiv torrjäst eller färsk jäst i smärta aux noix, några bagare anser att den variant av detta bröd lider utan en gammal deg starter.

Nötterna är vanligtvis läggs till bröd i sista etappen av knådande processen, strax innan den stigande. Tidigare har den franska valnöt bröd bildas i form av en rund eller boule , och den övre kan vara uppskurna så att brödet expanderar jämnt medan den bakar. Vissa bagare vilja lägga till en glasyr att deras smärta aux noix precis innan gräddningen så att den utvecklar en blank skorpa, och företagsamma kockar får fläta de bröd eller forma den till en ring för mer visuella intresse.

Det finns alla möjliga sätt på vilket grundreceptet för smärta aux noix kan ändras, och bagare som gör detta bröd ofta utveckla sin egen speciella version. Till exempel kan frukt läggas till bröd, eller apelsinskal kan blandas in i degen för att göra smaken mer intressant. Ägg och mjölk kan användas i receptet för att göra brödet mer rika, och om smärtan aux noix är sötade lite mer, kan förvandlas den till en mycket rik frukost bröd som smakar utmärkt med smör och kanel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.