Vad är Mustard Seed?

Senapsfrön är frön av senap växt, en växt som har odlats i århundraden för både sin greener och frön. Senap växter i släktet Brassica , och ett antal arter, inklusive B. nigra och B. juncea odlas för sina frön. Senapsfrön används som krydda i många kulturer, och de finns i en mängd olika rätter. Många är också bekanta med senapskorn i form av krydda senap, som görs från marken och typiskt inlagda senapsfrön.

smaken av senapsfrö varierar, beroende på sort. Som en allmän regel, senapsfrön är kryddig och pikant, en egenskap som delas med andra kålväxter. Några av dem har ett extremt starkt bett som har gjort senapskorn ganska berömd. Fröna kan vara svart, brun, gul eller vit, beroende på art och sorten, många västerlänningar är bekanta med gula senap, till exempel, eftersom det mals och används som ett vardagens krydda på korv och hamburgare står.

När senapsfrön används som en krydda, det finns ett antal sätt att utnyttja dem. Många kockar i länder som Indien kasta hela senapsfrön i en matlagning gryta med lite olja innan de börjar laga en maträtt, se till att oljan är smaksatt med senap när den uppvärmda frön pop. Senapsfrön kan också läggas till rätter som de är matlagning, då de vanligtvis knäckt att släppa deras flyktiga smak och arom, och senapsfrön ibland grunden och läggas till curry blandningar också.

betning kryddblandningar egenskap som vanligtvis senapskorn, som vanligtvis till i hela formuläret. Göra krydda kallas senap, är senapsfrön mals och blandas med ättika och salt för att uppmuntra krydda att hålla. Senap tenderar att växa sig starkare med tiden, som ni kanske redan vet. Man kan också mala senapsfrön och förvara det torra pulvret hands för blandning av senap som behövs och ingredienser som vatten, kan äppelcidervinäger, pepparrot, honung, vin och mjölk blandas med malda senapsfrön göra senap. Vissa regioner har en särskild beredning teknik för senap som har gjort dem kända, såsom Dijon i Frankrike.

I likhet med andra kryddor, senapsfrön hålla bäst om de får helhet och förvaras i ett svalt, torrt, mörkt ställe. De bör med fördel kunna användas inom sex månader till ett år för maximal smak. Uppvärmning eller grillas fröna kommer att föra ut sina kryddiga om de är lite gammal, men du bör vara försiktig när värmen hela frön, eftersom de dyker explosivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.