Vad är Mochiko Mjöl?

Mochiko mjöl mjöl tillverkat av Mochi ris, klistrig och klibbig ris som är populärt i många asiatiska länder. Typiskt sett Mochi ris som används för att göra mochiko mjöl har en hög halt av stärkelse utan komplexa kolhydrater, eftersom riset har slipat till vitt ris först. Eftersom mochiko mjöl är tråkiga, men egentligen inte innehåller gluten, kan det vara en bra mjöl substitut för människor som har gluten allergiker. I Asien kan mochiko mjöl kan användas i många bakverk, och det är ofta används för att göra olika typer av ris nudlar. Det kan också läggas till såser tjockna dem, och det kan vara en emulgerande agent i kommersiellt färdiglagad mat, eftersom det inte kommer att tillåta livsmedel separat om de är frysta eller när de är uppvärmda. Mjöl, liksom Mochi ris, har en påfallande söt smak, vilket ofta innebär att om du använder det i bakverk man kan skära ner på socker som behövs i receptet. Eftersom mochiko mjöl innehåller inte gluten, det kan inte användas med framgång i jäst upp bröd. Du kan ersätta ungefär en tredjedel till hälften mochiko mjöl i recept som kräver vetemjöl. Allmänhet mer du använder, desto lägre ökning ditt bröd ska ha. Du kan använda mjöl i andra bakverk syras med bakpulver eller soda. Överväga möjligheten att muffins, pannkakor, våfflor, eller kakor göras med mochiko mjöl. Dessa smak ofta lättare och mer känslig än samma recept när vetemjöl används. Många antyder att mochiko mjöl ger perfekt beläggning för stekt kyckling eller fisk också.

Sweet rismjöl kan vara delikat, men det behöver inte packa näringsmässiga punch nödvändig för att mjölet val på alla tider. Speciellt då malningsprocess för Mochi ris bort kli och groddar, är mjöl högt i enkla kolhydrater, och saknar i många näringsämnen. Alternativ till mochiko som är lite mer näringsmässigt ljud omfatta rårismjöl, vilket kommer att ge dig de komplexa kolhydrater som mochiko saknar.

Du kan hitta söt rismjöl på de flesta asiatiska livsmedelsbutiker, och om du har svårt att hitta det, finns det ett antal nätbutiker, t. ex. Amazon, detta bestånd produkten. Observera att många håll även säljer rismjöl. Om förpackningen inte är märkt som mochiko eller sött rismjöl du säkert att du får mjöl av ris annan variant. Du kan dessutom söka efter den produkt som säljs i förpackningar eller i lösvikt i välsorterade naturliga livsmedel butiker. Både organisk och icke-organiska finns versioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.