Vad är Lotus Seeds?

Lotus frön är frön av vattnet lotus, Nelumbo nucifera . De har använts i århundraden i Sydostasien köket, och de har traditionellt spelat en viktig roll i traditionell kinesisk medicin (TCM), där de kallas zi lien . Lotus frön är populära i kinesiska desserter och soppor, med några traditionella recept för händelser som det nya året kräver Lotus frön i olika former. Vissa asiatiska börserna torkad lotus frön, och i områden där dessa växter växer, är det ibland möjligt att hitta nya frön också.

Frön av Lotus på insidan av en distinkt frö huvudet. När lotus frön skördas i grönt, innan de helt har mognat, är den bittra fröet till utsäde försiktigt bort, så är det membran som omger fröet. När torkad Dessa frön säljs som vitt skal lotus frön, eftersom de har en krämig vit färg. När frön får mogna hela vägen, säljs de som brunt skal frön, med bruna membran intakt. Dessa frön är uppdelade för att ta bort grodden.

Fresh lotus frön säljs ibland inuti fröet huvudet, med konsumenterna förstå att de måste ta bort grodden om de inte vill ha en bitter överraskning. Normalt folk bort seg membran som omger varje nytt lotus frö innan äter frön, mala det till en pasta, eller matlagning det i sockerlag göra kanderade lotus frön, ett populärt mellanmål i vissa delar av Asien. Om du kan få färsk lotus frön, kan du njuta av att experimentera med dem, och du kan också äta dem ur handen som en av råa grönsaker.

torkas lotus frön oftast blöt över natten innan de används. Några vanliga användningsområden för Lotus frön omfatta desserter, då fröna mals att göra en pasta tillsammans med soppor, ris gröt, och några stek rätter. Lotus seed paste är oerhört populär i desserter i både Kina och Japan, i många regioner är det möjligt att hitta ångade dumplings fyllda med Lotus seed pasta.

I TCM , lotus frön sägs vara kyla, och de agerar på mjälte, njure och hjärta meridianer. Människor använder fröna för att behandla diarré, hjärtbesvär och sömnlöshet, bland annat. Den bittra grodd används också i TCM för att behandla vissa hjärtproblem. Andra delar av Lotus anläggningen kan användas också, bland annat blad och ståndare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.