Vad är Long Leaf Te?

Long teblad kallas ibland ren eller hela teblad, eftersom den består av hela blad av Camellia sinensis planta, hanteras försiktigt för att de inte går sönder under bearbetning och bryggerier. Te entusiaster hävdar att långa teblad är den bästa att dricka, eftersom den har bäst smak, med minimal tanniner och andra bittra smaker. Långa teblad kan köpas lös i påsar eller lös form eller i särskilt utformade tepåsar som görs för att tillgodose de stora och spröda teblad.

Long teblad tenderar att vara dyrare än konventionella teer, eftersom dess delikatess kräver mer skydd i hela förpackningen och leveransprocessen. Långa teblad kan komma i olika former, inklusive vitt te, som är utsatt för minimal oxidation genom att vara skyddad under tillväxtprocessen och torkade omedelbart, bryggeri ett känsligt och komplext smaksatta kopp som lätt kan bli överväldigade av tillsats av socker och mjölk. Långa teblad kan även vara något jäst, vilket resulterar i grönt te, som i allmänhet ångade och torkade inom två dagar från plockningen. Svart te är tillåtet att helt oxidera, med klorofyllet bryts ner och tanniner släpptes, innan den torkas och paketeras för distribution. Svart te kan ta upp till två månader för att mogna. Oolong faller mellan svart och grönt te, i allmänhet i åldern omkring en vecka före torkning och förpackning.

Lång teblad är lätt att känna igen för konsumenten, eftersom hela formen av te blad kan ses, även om det kan bli skrynkliga från åldrandeprocessen. När teet är bryggt, lämnar dock vika upp tills hela sin form kan ses. Andra typer av te, inklusive de flesta säckar teer, är gjorda av skrot och stänga sticklingar, och som ett resultat av de ibland har en bitter och obehaglig smak. Av denna anledning många tedrickare föredrar den rena smaken av långa teblad.

Long teblad kan blandas med blommor, örter och rötter för infusioner av andra smaker, eller det kan drickas på egen hand. Den bästa metoden att brygga te innebär att få vatten till en rullande koka och hälla den över lös lång teblad i en kastrull, sedan ansträngde att tjäna. Lite te bollar och väskor kan vara som klarar den långa blad säkert, men försiktighet rekommenderas. Konsumenter som vill brygga fint smaksatt och välutvecklad te bör inte alltför brant, eftersom det kan resultera i bitterhet, utan snarare justera mängden av lösa blad som används för smak. Te bör aldrig dunked i hett vatten, och mikrovågsugnen vatten till te rekommenderas inte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.