Vad är Kringle Bakverk?

Kringle bakverk är en typ av danska bakverk som är särskilt arbetat och knådas så att det blir lätta, luftiga och mycket rik, nästan som franska smördegen. Traditionellt är Kringle bakverk används för att göra en runda fyllt coffeecake som också är känd som en Kringle. Kringles är mycket populära i den amerikanska mellanvästern, där ett antal danska folkets reglerats under 1800-talet. Specialty bagerier är ofta villiga att transportera sina Kringle människor i områden utan en färdig leverans av mat, och det kan även göras hemma.

Basen i kakorna en rik, smörig deg som får vila över natten innan de knådas, rullas och vikas i en komplicerad process som skapar tunna skikt i degen. Eftersom degen bakar, dessa lager separata något, att förvandlas till en luftiga tät bakverk. Degen är fylld med ingredienser som hackade nötter eller frukt, och det är formad i en oval innan bakning. Att tjäna, skära kockar kilar av Kringle bakverk ur ovala. Den ursprungliga Kringle var tydligen bakas i en kringla-liknande form, men med tiden passerade veck bakverk var bort till förmån för en enklare oval . Mandel och mandelmassa var tillsättandet av valet för tidiga versioner av Kringle, men en mängd olika ingredienser används idag bland annat nötter, körsbär, hallon och aprikoser. Många kockar duggregn glasyr eller strösocker på Kringle efter gräddning, att göra det särskilt söt.

Danska invandrare till USA förde Kringle bakverk med dem på 1800-talet, och flera städer i den amerikanska mellanvästern är kända deras Kringle. Dessa regioner sponsor ibland årliga bakning tävlingar, tillsammans med försök att bryta Kringle storlek poster. Fans av danska livsmedel hävdar att den bästa Kringle degen tar tre dagar att göra från början till slut om den är utvilad och monteras på rätt sätt, även om vissa Bageri föredrar att avsevärt förkorta processen i syfte att bli effektivare.

Eftersom Kringle bakverk är en utmaning att göra, kanske hem kockar vill överväga att fusk och med hjälp av kommersiella deg smördeg eller en rik bröd deg som den som används för brioche, eftersom detta kommer att skära ner på monteringstiden dramatiskt. Degen ska rullas ut till en långsmal rektangel så att fyllningen kan spooned till ett långt streck i mitten, och sedan kan rullas upp i ett rör som kan böjas i önskad oval form och penslas med ägg innan gräddningen för en glansig yta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.