Vad är Kamut Mjöl?

Kamut ® mjöl är vetemjöl, tillverkad av den antika durumvete relativ kallade Kamut ® säd. Du kommer i allmänhet inte hitta Kamut ® mjöl i din lokala mataffär. Istället söker efter den i naturligt livsmedel och butiker specialitet, där det säljs av olika företag. Om du är intresserad av ekologiskt mjöl, är denna typ utmärkt, eftersom säden är härdiga och skadedjur-resistenta och kan i många fall vuxit organiskt med lättare än traditionella vete. Du kan ersätta denna mjöl för varje recept kräver vetemjöl. När du gör det kommer ni att lägga massor av extra proteiner, aminosyror, och en högre fettinnehållet. Det är en mindre stärkelserika mjöl och även torrare. Vid förvaring i kylskåp, har mindre benägenhet att bli härsken och vanligtvis outlasts hållbarhetstiden traditionella vete.

proteinhalten i Kamut ® mjöl lockar bagare, och livsmedelsproducenter. I genomsnitt mjöl har 40% mer protein än vad vanliga vetemjöl, och de flesta människor tycker att det är mer tillfredställande och fyllning i bakverk än de som görs med vete på grund av dess högre lipid att kolhydrater ratio. Det är sundare på många andra sätt, och smaken är sötare. Flesta vetemjöl har åtminstone en bitter eftersmak, som Kamut ® mjöl saknar. Du kan därför minska eller helt eliminera socker i recept kräver mjöl, som ger total hälsosammare bakverk. Använd Kamut ® i våfflor eller pannkakor, till exempel, och du kan få lägga till lite extra sirap för dem, eftersom dessa recept inte kräver socker för att dölja smaken av vete. En annan fördel med detta mjöl är att det ofta kan tolereras av människor som är känsliga för vete eller som har vete allergier. Om din allergi eller känslighet för vete är allvarliga, får detta inte ditt mjöl val. Du bör kolla med en läkare innan du försöker det. Överraskande, till cirka 70% av personer med allergier vete tolerera Kamut ® mjöl väl. Eftersom Kamut ® är fortfarande betraktas som en specialitet säd, är det dyrare än traditionell vetemjöl. Det kan kosta tre till fyra amerikanska dollar (USD) per pund. Omvänt kostar det genomsnittliga organiska traditionella vetemjöl vanligtvis mindre än tre dollar per pund. Om du köper icke-ekologiska Kamut ® mjöl, kommer du att spara lite pengar, men mjöl är fortfarande ett dyrare alternativ.

Denna kostnad är inte det enda incitamentet mot köp Kamut ® mjöl, och de flesta nämner att näringsvärdet i mjöl och sin goda smak göra en liten extra kostnad långt värt. Om du vill spara lite pengar, kan du prova med en 50/50 split mellan Kamut ® och traditionella vete. Du kommer fortfarande att lägga till mer protein och större vitamininnehåll till din bakverk med en 50/50 split.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.