Vad är Jamón Iberico?

Människor kan användas för att tänka på de flesta former av skinka som relativt billiga. Snarare tvärtom då frågan om den torkade spansk skinka, jamón Iberico, nämns. Detta är ett av de dyraste skinka du kan köpa på grund av sin sällsynthet, unika egenskaper utfodring av svin, den använda svin, och den långa lagringen.

De flesta varianter av Jamón Iberico kommer från svarta iberiska svin, men det finns vissa versioner görs med andra svin. Dessa svin finns i delar av Portugal också, men oftast finns i södra Spanien. För att få den unika smaken av Jamón Iberico grisarna utfodras en diet som består mestadels av ekollon och ibland nästan uteslutande av ekollon, eller utfodras del ekollon och del dieter säd. The Acorn kost är fet, vilket svinen att utveckla fyndigheter av oljesyra, som faktiskt enkelomättat. När svinen slaktas på oljesyra uttrycks i marmorering hela köttet, vilket ger rik smak till köttet. Det finns tre typer av Jamón Iberico, och de fastställs i klass baseras på den procentuella andelen diet som består av ekollon. Ju fler ekollon svin utfodras, desto högre kvalitet skinka, även om alla tre typerna anses önskvärt. Svinen även frigående, som gör en stor skillnad för många kött konsumenter. De tre typerna för kvalitet är Jamón Iberico de bellota, Jamón Iberico de recebo, och det sista får helt enkelt kallas Jamón Iberico eller har orden de plenso läggas till i slutet. är alla versioner av skinka botade, och lagringen tar minst ett år eller kan ta upp till tre år. Kvalitet på alla tre typerna anses vara mycket hög. Du kan också räkna med att betala för kvalitet. En fullständig bellota kan kosta ungefär $ 100 US dollar (USD) per pund. Alltså en 10-pound (4,54 kg) ben i skinka skulle vara ungefär $ 1000 USD. Den de plenso stil är inte så mycket billigare, kostar ungefär $ 60 USD per pound.

Fram till de senaste åren, var det omöjligt att köpa denna skinka i USA. Det kunde inte lagligen importerats till USA. Från och med 2005, handelsavtal med Spanien att göra import möjligt, men fördelningen är liten. En liknande skinka tillverkas i Portugal, och kallas Presunto. Det är mycket begränsad tillgänglighet utanför Portugal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.