Vad är Honey Svamp?

Honey svamp, eller Honungsskivling , är en typ av svamp som vanligtvis kan hittas på stubbar och grenar av döda träd. I vissa fall är honung svamp också parasiter på levande växter, som i slutändan kommer att döda dem. Av denna anledning många trädgårdsmästare ogillar djupt honung svamp, trots att dess värde som en flavorful ätlig svamp. Beroende på din hållning honung svamp, kan du antingen upprörda eller glada över att hitta en patch. Om du samlar in honung svamp till livsmedel, vara mycket försiktig, eftersom flera giftiga arter som starkt påminner om honung svamp och felidentifiering kan leda till magbesvär eller potentiella neurologiska skador.

Honey Svampen sprider sig via rhizomorphs, långa rötter som sprider ut från mycel, huvuddelen av svampen. Den rhizomorphs i form av långa, smala svarta taproots, som liknar skosnören. Den mycelium är en tjock vit matta av material, vanligtvis finns under bark eller kring rötterna av en växt. När stimuleras att växa på hösten avger mycel fruktkroppen organ, som har formen av honung färgade klassiskt formade svampar som kan bli så stort som åtta inches (20 cm). Locket har ett mörkare centrum, lättar på guld på kanterna och små fjäll, med en vit spore utskrift. Honung svamp är bland de största levande organismer i världen med några exemplar som meddelas att ett mycel som sträcker sig miles.

Honey svamp kan också vara ett mycket långlivat svamp om det inte utrotats av människan . Människor har haft en lång historia med honung svamp och svampen har skrivits om i tusentals år. Förutom att de är parasiter och ätbara, är honung svamp även självlysande och kan orsaka en svag glöd i skogen på natten. I skogar med stora kolonier honung svamp kan lysa vara ganska tydlig på hösten, när svampen producerar fruktkroppen organ.

Honey svampen inte ska ätas rå, på grund av sällsynta allergiska reaktioner som kan uppstå. När kokta, dock svampen helt säkert med en jordig smak som är ganska välsmakande sauterade och tjänade vanligt, eller läggas till pastarätter, fyllningar, och rör frites. Exemplar för konsumtion bör ha en jämn färg och fast konsistens, utan mjuk eller hala fläckar, och kan förvaras i en papperspåse i kylen i upp till en vecka. Före användning bör svamparna vara försiktigt borstas att eliminera smuts.

Om honung svampen kolonisera din trädgård, krävs snabba åtgärder vidtas. Alla koloniserade växter och träd ska slita bort och förstöras så att svampen inte kan spridas. Dessutom kan du överväga att behandla trädgården med produkter avsedda att bromsa tillväxten av svampen. Vissa trädgårdsmästare rekommenderar även lining sängar med tjock plast för att skydda växter från smitta. För att förhindra infektion, se till att anläggningen på väldränerade ren jord, och ge rätt kost. Honey svamp frodas av svält växter och i fuktig eller vattendränkt områden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.