Vad är Grapeseed Oil?

Grapeseed oljan utvinns ur frön från druvor, vanligtvis vindruvor. Eftersom druvkärnor vanligtvis kastas som en del av vinframställningen, utvinning och försäljning av Grapeseed olja kan vara en lönsam bisyssla, liksom en effektiv användning av en biprodukt. I det tjugonde århundradet, började Grapeseed olja som skall förädlas och säljs i betydligt större volymer, främst i USA och Europa. Många butiker säljer ren Grapeseed olja för olika applikationer. Eftersom varje frö ger en liten mängd olja, är Grapeseed olja utvinns vanligtvis kemiskt. Den kemisk extraktion som har en inverkan på smaken av oljan, men det gör Grapeseed olja överkomliga för människor som vill köpa den. Oljan är känd för att vara lätt i färg och smak, med inslag av nuttiness. Det är en fleromättad olja, och innehåller positiva föreningar såsom linolsyra. Det finns två huvudsakliga användningsområden för Grapeseed Oil: kosmetika och kulinariska applikationer. Vid köp Grapeseed olja att använda i livsmedel, se till att det är tydligt märkta som livsmedel grad. Vissa kosmetiska Grapeseed oljor är stabiliserad med kemikalier som kan vara skadligt att konsumera. Liksom andra oljor, bör Grapeseed olja förvaras i ett svalt mörkt ställe tills den används, såvida det inte har kraftigt stabiliserats. För personer som använder den sällan, är kyla bäst. Även Grapeseed olja får stelna något, kommer det härsknar mycket långsammare när den förvaras i kylskåp. I maten har Grapeseed olja många användningsområden. Den har en mycket hög rökning punkt, så många människor använder Grapeseed olja för att steka mat. Det kan också ingå i dressingar och såser, och eftersom det emulsifies mycket bra, går det i allmänhet inte separat när de används för att göra saker som majonnäs. Smaken är också diskret, så Diners att fokusera på den viktigaste komponenten i skålen. Culinary Grapeseed olja kan också vara smaksatt med tillägg av saker som paprika, tryffel spån och örter.

i kosmetika, är Grapeseed olja i stor utsträckning. Det kombineras ofta med andra oljor för att göra massage olja, eftersom den glider bra på huden och den har också återfuktande egenskaper. Grapeseed olja verkar bistå med huden reparera, eftersom det har milt sammandragande och antiseptiska egenskaper. Vissa företag använder Grapeseed olja som en kortsiktig naturligt konserveringsmedel i kroppen produkter, medan andra integrera den i fuktgivande krämer, solskydd och ett sortiment av andra produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.