Vad är Grand Marnier?

Grand Marnier är en triple sec likör uppfanns 1880 och tillverkas fortfarande av samma familj i Frankrike. Företaget skryter med att det är de mest exporterade likör i Frankrike, samt vara den första likören exporteras från detta land. Den säljs i över 150 länder och används i ett brett urval av drinkar och desserter.

Triple secs är likörer som destilleras, och sedan har apelsinskal kvar i dem för att blöta upp och smak för alkohol. Den första triple sec, Cointreau, skapades i Frankrike 1849, och ett antal imitatörer följde. Utan tvekan den mest populära av dessa var Grand Marnier, skapad av Alexandre Marnier-Lapostolle cirka 30 år senare. Apelsiner under den tiden var en ovanlig och exotisk frukt, och genom att blanda dem med högkvalitativ brandy, Marnier-Lapostolle kunde skapa ett bestående arv. Den brännvin används i alla utom den lägsta grad av Grand Marnier kommer från regionen Cognac i Frankrike, en plats väl anses för sitt fina vätskor. Kvaliteten på Cognac används i Grand Marnier beror på vilken typ av Grand Marnier, och sträcker sig från nedre änden konjak till extremt hög kvalitet 50-åriga Cognac. Den lägsta graden av Grand Marnier kallas gul etikett eller Cordon Jaune, och är vanligtvis inte tillgängliga för försäljning i USA. Detta Grand Marnier är inte tillverkad av Cognac, till skillnad från alla andra sorter, men är istället tillverkat av Gemensamma sprit. Det är sällan används som dricker alkohol, och i stället används i matlagning, till exempel i utarbetandet av Crêpes Suzette. Den vanligaste grad av Grand Marnier, och det som de flesta känner till, är kallas Red Label, eller Cordon Rouge. Cordon Rouge Grand Marnier framställs av Cognac, med i huvudsak samma teknik som den ursprungliga Grand Marnier 1880. Cordon Rouge ofta används i matlagning, men kan även avnjutas på olika drinkar eller av sig själv.

nästa nivå i Grand Marnier är Centennial Edition, eller Cuve du Centenaire, som görs med samma teknik som Red Label, men att ersätta 25-årig Cognac för normal Cognac används. Denna typ av Grand Marnier kostar nästan $ 200 (USD) per flaska och är avsedd att drickas på egen hand. På toppen av högen är Grand Marnier 150, en blandning av Grand Marnier gjorts med hjälp av högsta kvalitet 50-åriga Cognac. Det kostar över 200 dollar per flaska och är ofta mycket svårt att hitta-ja, en reklamkampanj för den använde raden: "Hard to find, omöjligt att uttala, och oöverkomligt dyra. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.