Vad är Fregola Pasta?

Fregola pasta skulle kunna kallas en nära släkting till couscous och har snabbt blivit en populär pasta, särskilt i italienska restauranger. Både fregola och couscous är fina pärlor av mannagryn pasta. Men många har upptäckt fregola pasta hitta de gillar det bättre, för efter små bitar av mannagryn vete och vatten gnuggas ihop, är rätten lätt rostad. Detta ger den en underbar, nutlike smak som couscous saknar. Det är också en grövre, grainier produktion än couscous, som många middagsgäster och kockar hitta mer tilltalande.

Upprinnelsen till fregola pasta är svåra att spåra. I Italien, den primära område som använder det är Sardinien, och Sardinians kräva sin uppfinning. Ändå pasta är så liknar couscous att det finns flera teorier fregola sitt ursprung i Mellanöstern och sedan togs upp av den sardiska folket. Det är inte vanligt i alla områden på Sardinien, och ses oftast som ett populärt val i de södra delarna av regionen. i matlagningen har fregola pasta många tillämpningar. Det kan kokas som en sida skålen, liknar ris och toppad med välsmakande mat. Finns recept kräver fregola i rätter som risotto, pasta och bönor och som ersättning för couscous i Tabouleh. Du kan lägga till pasta till soppor som Minestrone, eller använda den till saker kyckling. Ytterligare kan du använda fregola pasta till frukost säd, en varm spannmål. Det är inte lätt att hitta fregola pasta i USA, och du kanske måste handla hos Internationella livsmedelsbutiker eller italienska delis till get it. Nästan alla märken importeras från och tillverkade i Italien. Det är lätt att hitta den online, och sedan torkad pasta håller bra, kanske du vill bunkra upp om du är ett fan av det.

Matlagning fregola pasta, när det inte läggas till soppor, är alldeles som att laga ris eller couscous. Efter att placera pastan i kokande vatten, vanligtvis en uppmätt belopp, är rätten omfattas och sjuda på svag värme. Detta gör det möjligt att absorbera vatten. Färdiga fregola har inte överblivet vatten eftersom mannagryn är så absorberande. En av fördelarna med pasta är hur snabbt det kockar. När du har vatten har kokat, pastan görs oftast i cirka 10 minuter, vilket säkert kan slå tillagningstiden ris.

är rätten då fluffed med en gaffel för att hålla bitar fastnar i varandra, och kan användas i en mängd olika rätter. Prova lite i grönt sallader, i en Pita, eller kyl den och blanda den med yoghurt. För en enkel sida skålen, ta varma fregola pasta, kastar den med olivolja och tillsätt lite hackad basilika eller persilja. Det är ett bra komplement i rätter, men dess smak innebär också fregola kan stå ensam som en attraktiv sida eller huvudrätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.