Vad är Derby Cheese?

Derby ost är en traditionell ost som ursprungligen gjordes i Derbyshire, England. Osten har gjorts åtminstone sedan den 16: e århundradet, och det finns flera stora variationer på osten, inklusive en version som innehåller örter. Den ost av komjölk har en mild smak och en semi-fast konsistens som gör den lämplig för en rad livsmedel, bland annat smörgåsar och plåtar ost. Vissa livsmedelsaffär lager Derby ost, och det är också tillgänglig via specialitet importörer som fokuserar på livsmedel från England.

Av tradition är regelbunden Derby ost tillgänglig året runt. Färgen på osten är naturligtvis en krämig elfenben till en rik gult, och den milda smaken gör den lämplig som ett runt bord ost. Osten är ibland jämfört med mild cheddar, och har en liknande struktur men saknar den unika cheddar smak. Det tenderar att ha en smörig, krämig smak, och det smälter ganska väl. I den 17: e talet började cheesemakers att lägga salvia till osten. Den vise lades till som en hälso tonic, snarare än en smaktillsats, som salvia ansågs vara till stor nytta för allmän hälsa. En speciell "sage derby" med grön marmorering började bli populära, särskilt kring jul och andra herbed varianter av ost uppstod också. Den unika utseende och smak av salvia Derby kan göra det ett stort samtalsämne och ränta vid bordet, och paren ost väl med färsk frukt och många viner också. När örter tillsätts Derby ost De skärs i med ostmassan. Därför är de tryckte med ost och de gamla med det. Som ett resultat, är den variant av örter kunna utveckla och övergjuta osten, snarare än att i efterhand vilket är fallet i vissa blandad herbed ostar. För att uppnå de traditionella marmorerat utseende, producenter blanda vanligtvis örter med en del av ostmassa och blanda slätt och herbed ostmassan tillsammans. Sage Derby kan verkligen se bisarra, tack vare marmorering, men konsumenterna ska inte låta konstigt utseende sätta dem.

Ibland är fast grönt Derby ost, ofta med hjälp av vegetabiliska färger såsom spenat. Detta Derby ost får eller inte får innehålla salvia, beroende på tillverkaren, men det tenderar att ha en stark vegetabilisk smak, tack vare de växtbaserade preparat används för att färglägga den. Fast färgade ostar är normalt reserverad för semesterperioden, när de lägger till allmänna festligheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.