Vad är Cryoextraction?

Som ett särskilt sätt att förbereda druvor för vinframställning, gör cryoextraction de flesta moderna kylskåp att göra en mycket speciell klass av vin. Här är lite information om själva processen för cryoextraction, och hur detta förfarande kan göra stor skillnad i kvalitet på vinet. används för att skapa vad som brukar kallas is vin, är cryoextraction en kontrollerad process som innebär frysning druvor. Druvorna plockas och rensas, placeras sedan i en frysning enhet och får möjlighet att nå en temperatur på tjugo grader Fahrenheit. Ta bort den fortfarande frusna druvor från frysen placeras de i ett vin press. Den nedkylda vätskan dräneras från vinet pressen, medan iskristaller vanligtvis kvar i pressen. Denna process är förstås att producera den högsta nivån av koncentrerad smak i den vätska som pressas ur druvorna. Det är viktigt att notera att en framgångsrik cryoextraction processen bygger på att använda druvor som är mogna och redo för vinframställning. Perfekt mogna druvor kommer att ha en högre sockerhalt än druvor som fortfarande behöver mogna, vilket innebär den verkligt mogna druvorna kommer frysa snabbare än någon druvor som inte är riktigt mogna för vinframställning. Saften från den frusna druvorna kommer ha en större koncentration av sötma och smak.

Producing is vin på detta sätt är ett sätt att rädda en druva gröda som har varit inkonsekvent i kvalitet. Eftersom cryoextraction fungerar bäst om mognare druvor, alla exemplar som inte är helt frusen kommer aldrig att göra det till vinet pressen. Denna metod för avlivning ut sämre druvor gör det möjligt att producera en bra kvalitet vin även om vinrankorna inte ger genomgående smakrika druvor. Kort sagt är cryoextraction ett värdefullt redskap för att se det finns en viss avkastning på investeringen i druvorna även om grödan inte visar sig vara upp till gällande normer.

Ice vin framställt från cryoextraction processen används ofta som goda dessertviner, går mycket bra med ljus godis eller som godis vid slutet av en måltid. Eftersom vinerna kan vara smaksatt med så gott som alla typer av citrus smak, isen vinerna är också bra för att skapa fruktsaft och blandningar vin för bruncher och eftermiddagen blir sammankomster. En egen isen viner är också en fin touch för ett glas innan läggdags, samt en fin val att hålla kylda för improvisation gäster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.