Vad är Creamed Corn?

Creamed corn är en sida maträtt som var vanlig i den amerikanska mellanvästern innan det blev en del av det amerikanska köket i allmänhet. Stuvad majs sker med färsk majs kärnor och grädde eller mjölk. Canned versioner är också tillgängliga. Den grundläggande metoden för att förbereda stuvad majs är att först göra en vit sås med smält smör och lägga mjöl och grädde eller mjölk till det. Färsk majs kärnor skärs ut från COB läggs därefter till såsen blandningen. Krydda är oftast bara salt och peppar, även om vissa kockar föredrar att lägga örter som basilika. När säden kärnorna sjuda i såsen tills de är mjuka och genomstekt, är GARNERING redo att äta. Stuvad majs är bäst betjänt direkt efter det är kokt.

burk versioner av stuvad majs vanligtvis inte har den friska smaken av hemgjord versionerna. Antingen skriva kan serveras som en sida skålen eller som bas för skaldjurssås eller MAJSSOPPA. Stekta lök, vitlök och svamp kan läggas till stuvad majs för att göra en tjock skaldjurssås. Potatis och skaldjur och /eller bacon tillsätts stuvad majs kan göra en rejäl chowder eller huvudrätt soppa. Det finns också många varianter att stuvad majs som används som en sida skålen. Vissa kockar vilja lägga lök och bacon medan andra föredrar att ta med hackad paprika. Purjolök kan också läggas till. Mjölk kan användas i stället för grädde, även med ljus kräm är traditionell och tänkte lägga till en trevlig rikedom stuvad majs.

En vass kniv tenderar att göra arbetet med att skära bort kärnor i öronen av färsk majs lättare. Det kan vara nödvändigt att först skära så mycket av kärnorna bort av majs majskolv som möjligt innan du använder kniven en andra gång för att undanröja kvarvarande kärnan portioner. Making stuvad majs är ett bra sätt att hjälpa använda upp ett överflöd av färska ax!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.