Vad är Court Bouillon?

domstolen buljong översätter ungefär så kort koka, och hänvisar till en smaksatt vätska som används för tjuvjakt saker som fisk, ägg, och ibland kyckling. Det kallas ibland en buljong, men det är mycket ljus i smak för buljong, och inte kräver betydande tillagningstiden av vegetabiliskt eller buljonger kött. I stället tar domstolen buljong cirka trettio minuter att förbereda före användning i recept.

De flesta typer av domstol Bouillon använda lite citronsaft, vatten, färska örter och ett och annat morötter, lök och /eller selleri ge tjuvjakt buljongen en lätt smak. Denna smak hjälper smak kött, fisk eller ägg som de stjäla, men är inte betungande. Alla ingredienser är oftast bara läggas till vätska och sjuda på spisen i en halvtimme. Ibland recept rekommendera sautering alla grönsaker först i lite av lätt olja. När du är redo att använda domstol buljong för att stjäla, du vanligtvis stam först, eftersom detta kommer att ta bort blad av örter och alla grönsaker. Dessa tenderar att vara överkokt samtidigt som ljuset buljong, så att de oftast inte är värda att konsumtionen. Alternativt kan du helt enkelt stjäla kött, fisk eller ägg i unstrained domstol buljong. Det är lite svårare att göra detta när du är tjuvjakt ägg, eftersom de tenderar att ta upp några örter från buljongen. Om du vill ha mycket rena vita ägg, sila buljong första. Du hittar en mängd fisk recept att rekommendera tjuvjakt fisken i domstol buljong men om du inte har tid att göra det, du kan använda vegetabiliska eller fiskbestånd i stället. Kom bara ihåg att de flesta bestånd tenderar att vara saltare än domstol buljong. Sök efter låg salt bestånd eller buljonger.

Bouillon kuber som du kan köpa i butikerna tenderar att inte ersätta gott för nygjord domstol stil. De är mycket salt och ofta har ganska många konserveringsmedel i dem, med många av dem innehåller MSG. Sådana kuber kan överväldiga känsliga typer av fisk, och tenderar att överösa frisk och naturlig smak av pocherat ägg.

Förutom att använda domstol buljong för tjuvjakt, kan du också laga ris, potatis eller couscous i buljong. Dessa kommer att lägga till extra smak åt dessa ganska vanlig smak rätter. Eftersom smaken är ljus, kan man enkelt kombineras med andra såser eller gravies utan att tynga den smaklökar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.